Malaga till Melilla färja

Malaga Melilla rutten ansluter Spanien med Spanien och körs för tillfället av 2 rederier. Balearia service kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid på runt 4 timmar 30 minuter när Trasmediterranea servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 15 min.

Så det är kombinerat 9 överfarter som erbjuds vecka på Malaga Melilla rutten mellan Spanien och Spanien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Malaga - Melilla färjerederier

  • Balearia
    • 2 Avgångar per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris
  • Trasmediterranea
    • 7 Avgångar per vecka 6 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Malaga Melilla

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Malaga Melilla är en bil och 2 passagerare.

Malaga guide

Malaga är en stad i Andalusien i södra Spanien. Staden ligger på Costa del Sol (solkusten) i Medelhavet och ungefär 100 km öster om Gibraltar sund och cirka 130 km från den nordafrikanska kusten. Staden är ett paradis för turister på grund av sitt subtropiska klimat med varma och soliga somrar och milda vintrar. Malaga är födelseplatsen för målaren Pablo Picasso, hebreiska poeten och judiska filosofen Solomon Ibn Gabirol och skådespelaren Antonio Banderas, och är hem till monument såsom Alcazaba arabiska citadell. Det är också platsen för de religiösa processioner som ingår i Malagas påskveckanfirande, förklarat som en festival av turistvärde.

Förutom en hyllning till den store Picasso, så är andra stora historiska monument den imponerande barockkatedralen, populärt kallad "La Manquita" (Enarmad kvinna), och den nyrestaurerade romerska teatern. Högt upp på kullen ovanför staden är Parador (statligt drivet hotell), som ligger i slottet Gibralfaro. Detta är en underbar plats att antingen stanna over natten eller ta en lång lunch i fascinerande omgivningar, med panoramautsikt över Malaga stad och ut över hamnen till havet.

Malaga hamn ligger intill den gamla staden Malaga. Färjetrafik från hamnen går till Melilla.

Melilla guide

Den spanska administrerade staden Melilla ligger på nordvästra kusten av Afrika och gränsar till Marocko. Staden är separerad från den spanska provinsen Grenada och Almeria från Alboransjön. Melilla, liksom Ceuta, var en frihamn innan Spanien gick med i EU. Den marockanska avveckling av Beni Ansar ligger omedelbart söder om Melilla och närmaste marockanska staden är Nador. Hamnarna i Melilla och Nador är båda belägna i samma vik. Från och med 2011 hade det en befolkning på 78.476 som består av etniska spanjorer, etniska Riffian berber, och ett litet antal etniska spanska judar. Både spanska och Riffian-Berber är de två mest talade språk, med spanska som det enda officiella språket.

Från Melill hamn finns det flera dagliga förbindelser till Almeria och Malaga i Spanien. Många människor reser mellan Europa och Marocko använder färjeförbindelser till Melilla, både för passagerare och för frakt.