Almeria till Melilla färja

Almeria Melilla rutten ansluter Spanien med Spanien och körs för tillfället av 3 rederier. Balearia kör upp till 11 gånger vecka, Trasmediterranea 7 gånger per vecka & Naviera Armas kör upp till 1 gånger vecka.

Det är kombinerat 19 överfarter vecka på Almeria Melilla överfarten mellan Spanien och Spanien och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Almeria - Melilla färjerederier

 • Balearia
  • 11 Avgångar per vecka 3 tim
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • 7 Avgångar per vecka 5 tim 30 min
  • Få pris
 • Naviera Armas
  • 1 Avgång per vecka 4 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Almeria Melilla

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Almeria Melilla är en bil och 2 passagerare.

Almeria Melilla färja recensioner

 • "Bra resa"

  Vi åkte från Almeria till Melilla. Bokade en två bädds hytt. Helt resonabelt rum. Färjan var ganska gammal men alla ombord var hjälpsamma och trevliga. Maten verkade också bra. Bra upplevelse i sig.

  'Martin' reste Almeria Melilla med Trasmediterranea på Murillo

  Lӓs mer Läs mindre

Almeria guide

Almería är en stad i Andalusien, Spanien, belägen i sydöstra delen av landet vid medelhavet och är huvudstaden i provinsen med samma namn. Sevärdheter är bl.a. The Alcazaba som är ett medeltidsfort som byggdes på 900-talet och förstördes 1522 i en jordbävning. Fortet har en tredubbel mur, ett magnifikt torn och stora trädgårdar. Det finns också en katedral som har ett fortliknande utseende då det har torn och skyddade stigar, som skapades för att försvara det mot medelhavspirater. Det var designat som en moské men blev senare en kristen kyrka, innan den förstördes 1522 i jordbävningen. På 1500-talet byggdes den om i renässanstil, men några av försvarsstrukturerna bevarades.

Hamnen i Almeria har förbindelser till Melilla, Algeriet och Marocko, och också turistkryssningar i medelhavet. Det finns också en marina med förtöjningsplats till fritidsbåtar. För tillfället byggs hamnen ut med nya kajplatser och containerhamn för att kunna ta storskaliga internationella fartyg och därmed öka sin frakttrafik. Från hamnen i Almería går oftast båtar till Acciona, Ghazaouet (Algeriet), Oran (Algeriet), Nador (Marocko) och Melilla.

Melilla guide

Den spanska administrerade staden Melilla ligger på nordvästra kusten av Afrika och gränsar till Marocko. Staden är separerad från den spanska provinsen Grenada och Almeria från Alboransjön. Melilla, liksom Ceuta, var en frihamn innan Spanien gick med i EU. Den marockanska avveckling av Beni Ansar ligger omedelbart söder om Melilla och närmaste marockanska staden är Nador. Hamnarna i Melilla och Nador är båda belägna i samma vik. Från och med 2011 hade det en befolkning på 78.476 som består av etniska spanjorer, etniska Riffian berber, och ett litet antal etniska spanska judar. Både spanska och Riffian-Berber är de två mest talade språk, med spanska som det enda officiella språket.

Från Melill hamn finns det flera dagliga förbindelser till Almeria och Malaga i Spanien. Många människor reser mellan Europa och Marocko använder färjeförbindelser till Melilla, både för passagerare och för frakt.