Kapellskär till Mariehamn färja

Kapellskär Mariehamn rutten ansluter Sverige med Åland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Viking Line. Det finns överfarter upp till 21 gånger vecka med en resetid från ca 2 timmar 15 minuter.

Kapellskär Mariehamn seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Kapellskär till Mariehamn färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Åland sida.

Kapellskär - Mariehamn färjerederier

 • Viking Line
  • 3 Avgångar per dag 2 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Kapellskär Mariehamn

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Kapellskär Mariehamn är en bil och 2 passagerare.

Kapellskär Mariehamn färja recensioner

 • "Bra resa"

  God service och god mat

  'Claes-otto' reste Kapellskär Mariehamn med Viking Line på Rosella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "mariehamn"

  Trots glömt vikingkort fick jag ändå nytta av.mitt medlemskap pga snäll personal :)

  'Lennart Jansson' reste Kapellskär Mariehamn med Viking Line på Rosella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Åland juli 2015"

  Allt till belåtenhet! Och förvånande billigt att få med husvagnen över! MVH Klas

  'Lotta' reste Kapellskär Mariehamn med Viking Line på Rosella

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Rosella"

  Vill även kunna boka mat om man bokar med er. Insåg att om vi bokat på Viking Lines egen hemsida hade vi sluppit stå i kö och de bakom oss i kön fick även svaret att buffen var fullbokad:-(

  'Michael' reste Kapellskär Mariehamn med Viking Line på Rosella

  Lӓs mer Läs mindre

Kapellskär guide

Kapellskär är en stad och hamn ligger runt 90 km norr om Stockholm i Sverige.

Staden ligger på Östersjöns kust och är betjänad av en reguljär passagerarfärjelinje till Mariehamn, Nådendal och Paldiski. Kapellskär är den nordligaste hamnen av "hamnarna i Stockholm" och är en av Sveriges största ro-ro-portar och viktigt för både passagerare och gods till / från Stockholm / Mälardalen, Finland, Norge, Ryssland och Baltikum. Hamnen har en mycket kort inseglingsväg vilket gör de mycket attraktiv för snabba turer och vändningar till Finland, Estland och Åland. Incheckningen stänger 1 timme före avgång.

Staden ligger i Norrtälje kommun som är en kommun i Stockholms län i östra Mellansverige. Det är den största och nordligaste kommunen i Stockholms län och skapades 1971 genom sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor som bara bebos sommartid. Detta beror på dess geografiska läge vid Stockholms skärgård, vilket gör den populär bland stockholmare och turister.

Mariehamn guide

Mariehamn är huvudstaden i Åland som är en självständigt territorium enligt finska staten. Staden och hamnen är lätt att utforska till fots, med cykel eller buss. Det är en tio minuters promenad från en hamn till en annan. Där färjorna anländer i Västerhamn är där fyrmastade barken och segelfartyg Pommern ligger nedanför Ålands sjöfartsmuseum vid Badhusparken. Den Esplanaden boulevarden, en aveny kantad av lindar, går från Västerhamn till Österhamn med en parad i mitten. S: t Görans kyrka ligger halvvägs längs gatan, och på norra sidan flera av de gamla redar hus kan ses. De flesta av stadens butiker och många restauranger och kaféer finns i Torggatan gågatan i centrala Mariehamn. De fyrkantiga husen säte för makten, Självstyrelsegården, som omfattar Ålands parlament och provinsregeringen, stadshuset och regeringsbyggnaden. På sluttningen upp till stadshuset finns en staty av tsarinna Maria Aleksandrovna, som gav sitt namn till den nygrundade staden 1861.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på östra stranden och en på den västra stranden. Båda hamnar förblir isfritt nästan hela året och båda är icke-tidvatten. Västra Hamnen är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. Östra hamnen har en av de största småbåtshamnar i Skandinavien.