Stockholm till Mariehamn färja

Stockholm Mariehamn rutten ansluter Sverige med Åland och körs för tillfället av 2 rederier. Tallink Silja service kör upp till 3 gånger per dag med en resetid på runt 5 timmar 25 minuter när Viking Line servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 5 tim 25 min.

Så det är kombinerat 42 överfarter som erbjuds vecka på Stockholm Mariehamn rutten mellan Sverige och Åland. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Stockholm till Mariehamn färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Åland sida.

Stockholm - Mariehamn färjerederier

  • Tallink Silja
    • 3 Avgångar per dag 5 tim 25 min
    • Få pris
  • Viking Line
    • 3 Avgångar per dag 5 tim 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Stockholm Mariehamn

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Stockholm Mariehamn är en bil och 2 passagerare.

Stockholm guide

Stockholm är Sveriges huvudstad och är utspridd över 14 öar i sydöstra Sverige vid Mälaren, Stockholms skärgård och Östersjön. Förutom att vara Sveriges huvudstad är Stockholm hem för många nationella kulturinstitutioner. Stockholmsregionen är hem för tre av Sveriges Unescos världsarv - platser som bedöms som ovärderliga platser som tillhör hela mänskligheten: Drottningholms slott, Skogskyrkogården (Skogskyrkogården) och Birka. År 1998 var Stockholm Europas kulturhuvudstad. Stockholm är också en av de mest museitäta städer i världen med omkring 100 museer. Det mest kända är kanske Nationalmuseet, som innehåller Sveriges största samling av konst: 16.000 målningar och 30.000 konsthantverk. Samlingen går tillbaka till Gustav Vasas tid på 1600-talet, och har sedan dess utökats med verk av konstnärer som Rembrandt och Antoine Watteau, samt utgör en huvuddel av Sveriges konstarv.

Stockholms hamn är en av de största hamnarna i Skandinavien. Det är en viktig inkörsport till Sverige och är central för gods och passageraretrafik från Sverige till Finland, Ryssland och Baltikum. Stockholms centrum kan lätt nås till fots och har många restauranger, shopping och affärsfaciliteter för resenärer. Färjetrafik från hamnen avgår till Helsingfors (16 timmars restid), Långnäs, Mariehamn och Åbo i Finland. Det finns också en färja till Tallin i Estland med en rested på omkring 6 timmar.

Mariehamn guide

Mariehamn är huvudstaden i Åland som är en självständigt territorium enligt finska staten. Staden och hamnen är lätt att utforska till fots, med cykel eller buss. Det är en tio minuters promenad från en hamn till en annan. Där färjorna anländer i Västerhamn är där fyrmastade barken och segelfartyg Pommern ligger nedanför Ålands sjöfartsmuseum vid Badhusparken. Den Esplanaden boulevarden, en aveny kantad av lindar, går från Västerhamn till Österhamn med en parad i mitten. S: t Görans kyrka ligger halvvägs längs gatan, och på norra sidan flera av de gamla redar hus kan ses. De flesta av stadens butiker och många restauranger och kaféer finns i Torggatan gågatan i centrala Mariehamn. De fyrkantiga husen säte för makten, Självstyrelsegården, som omfattar Ålands parlament och provinsregeringen, stadshuset och regeringsbyggnaden. På sluttningen upp till stadshuset finns en staty av tsarinna Maria Aleksandrovna, som gav sitt namn till den nygrundade staden 1861.

Mariehamn ligger på en halvö och har två huvudsakliga hamnar, en på östra stranden och en på den västra stranden. Båda hamnar förblir isfritt nästan hela året och båda är icke-tidvatten. Västra Hamnen är en internationell hamn som har dagliga avgångar till Sverige, Estland och finska fastlandet. Östra hamnen har en av de största småbåtshamnar i Skandinavien.