Kapellskär till Långnäs färja

Kapellskär Långnäs rutten ansluter Sverige med Åland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Finnlines. Det finns överfarter upp till 14 gånger vecka med en resetid från ca 3 timmar 40 minuter.

Kapellskär Långnäs seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Kapellskär till Långnäs färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Sverige till Åland sida.

Kapellskär - Långnäs färjerederier

  • Finnlines
    • 14 Avgångar per vecka 3 tim 40 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Kapellskär Långnäs

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Kapellskär Långnäs är en bil och 2 passagerare.

Kapellskär guide

Kapellskär är en stad och hamn ligger runt 90 km norr om Stockholm i Sverige.

Staden ligger på Östersjöns kust och är betjänad av en reguljär passagerarfärjelinje till Mariehamn, Nådendal och Paldiski. Kapellskär är den nordligaste hamnen av "hamnarna i Stockholm" och är en av Sveriges största ro-ro-portar och viktigt för både passagerare och gods till / från Stockholm / Mälardalen, Finland, Norge, Ryssland och Baltikum. Hamnen har en mycket kort inseglingsväg vilket gör de mycket attraktiv för snabba turer och vändningar till Finland, Estland och Åland. Incheckningen stänger 1 timme före avgång.

Staden ligger i Norrtälje kommun som är en kommun i Stockholms län i östra Mellansverige. Det är den största och nordligaste kommunen i Stockholms län och skapades 1971 genom sammanslagning av flera tidigare kommuner. Många av husen i Norrtälje kommun är sommarstugor som bara bebos sommartid. Detta beror på dess geografiska läge vid Stockholms skärgård, vilket gör den populär bland stockholmare och turister.

Långnäs guide

Den finska staden och ort av Långnäs ligger på den östra sidan av Lumperland på östra fasta Åland. I början av 1960-talet, byggde Silja Line en färjeterminal i Långnäs, ritad av arkitekten Bengt Lundsten. Terminalen var i bruk 1965-1975 och var då stängd och avlägsnades 1993. En ny terminal byggdes 1999 för att rymma de stora kryssningsfärjorna på rutten Stockholm-Åbo. Det används som ett alternativ till Mariehamn hamn på anslutningar med liten passagerartrafiken till och från Åland. Kyrkan av Lumperland, som är tillägnad St Andrew, är den äldsta bevarade träkyrka i regionen och går tillbaka till 1720-talet.

Från stadens hamn, färjetrafiken avgår till Stockholm och Åbo. Incheckning för bilar färdas på tjänster till Stockholm öppnar 30 minuter före avgång och 1 timme före avgång för tjänster till Åbo.