Gdansk till Nynäshamn färja

Gdansk Nynäshamn rutten ansluter Polen med Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Polferries. Det finns överfarter upp till 3 gånger vecka med en resetid från ca 18 timmar.

Gdansk Nynäshamn seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Gdansk till Nynäshamn färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Polen till Sverige sida.

Gdansk - Nynäshamn färjerederier

 • Polferries
  • 3 Avgångar per vecka 18 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Gdansk Nynäshamn

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Gdansk Nynäshamn är en bil och 2 passagerare.

Gdansk Nynäshamn färja recensioner

 • "Bra resväg..."

  ...då man inte vill köra bil genom hela Sverige för att nå kontinenten. Fräsch utsidehytt...verkade nyrustad. Liten taxfreeshop men ganska välsorterad. Jättebra a'la carterestaurang. Trevlig och hjälpsam personal. Det saknades dock wi-FI på båten, det var synd men ändå skönt. Resan började med lite trassel i Gdansk, pga vägbyggen och omdirigeringar av trafiken, så var det inte helt lätt att hitta till hamnen...ta god tid på er! Överfarten startade lugnt kl.18:00 men runt 02:00, så gungade det rejält på havet...undrar om inte det skulle behövas ett större fartyg på denna rutt...? När vi passerade Gotland, så var dock havet lugnt och resan behaglig den sista biten in till Nynäshamn. Skönt att ha fått vila istället för att behöva köra och nu bara ha några mil kvar innan vi var hemma igen.

  'Pär' reste Gdansk Nynäshamn med Polferries på Scandinavia

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa trots lite panik."

  Resan var bra och behaglig. Problemet för oss var att vi knappade in hamnen i färddatorn och hamnade troligtvis i ett gammalt färjeläger. Tur i oturen var det en som kallade sig guide som lotsade oss rätt mot betalning. Kändes väldigt osäkert. Här måste ni ändra på gps mottagningen.

  'Stefan' reste Gdansk Nynäshamn med Polferries på Scandinavia

  Lӓs mer Läs mindre

Gdansk guide

Gdansk är en stad som ligger vid Östersjökusten i Polen och är huvudstad i Pomeranian Voivodeship. Staden ligger på den södra kanten av Gdanskbukten vid mynningen av floden Motława. Tillsammans med den närliggande hamnen i Gdynia, är Gdansk också ett viktigt industriellt centrum. Historiskt var Gdansk en viktig hamnstad och varvsindustricenter, och medlem av Hansan. Staden var också födelseplatsen för Solidaritetsrörelsen som under ledning av Lech Walesa, spelade en viktig roll för att få slut på det kommunistiska styret i hela Centraleuropa.

De flesta turistattraktioner i staden ligger längs eller i närheten av Ulica Dluga (lång gata) och Dlugi Targ (lång marknad), en genomfartsgata för fotgängare omgiven av byggnader renoverade i historisk (främst under 1700-talet) stil och flankeras på båda ändarna av genomarbetade stadsgrindar. Denna del av staden kallas ibland Royal Road, eftersom det en gång var processionsvägen för att besöka kungar.

Polferries driver färjetrafiken mellan Gdansk och Nynäshamn, strax söder om Stockholm, med en restid på ca 19 timmar.

Nynäshamn guide

Den svenska staden och hamnen ligger i Stockholms län och är cirka 60 km söder om Stockholm. Under början av 20-talet, blev Nynäshamn välkänt som en kurort, även om de flesta av de anläggningar stängdes före slutet av första världskriget I. De viktigaste industrin kom igenom Telegrafverkets Verkstäder 1916 och ett oljeraffinaderi byggdes 1928-1929 av Axel Ax: son Johnson & Co. En hamn parti är värd varje sommar, liksom lokala hantverk mässor. Under dessa händelser ett ånglok kör ofta linjer till och från Stockholm. Under sommarmånaderna, är hamnen packad med båtar av alla storlekar, och livliga både besökare och lokalbefolkning.

Från hamnen kan färjor tas till Gotland och Gdansk i Polen.