Skopelos Island till Alonnisos färja

Skopelos Island Alonnisos rutten ansluter Skopelos med Sporaderna och körs för tillfället av 2 rederier. Hellenic Seaways service kör upp till 3 gånger per dag med en resetid på runt 20 minuter när Anes Ferries servicen kör upp till 9 gånger per vecka med en resetid från 30 min.

Så det är kombinerat 30 överfarter som erbjuds vecka på Skopelos Island Alonnisos rutten mellan Skopelos och Sporaderna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Skopelos Island till Alonnisos färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Skopelos till Sporaderna sida.

Skopelos Island - Alonnisos färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 3 Avgångar per dag 20 min
    • Få pris
  • Anes Ferries
    • 9 Avgångar per vecka 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Skopelos Island Alonnisos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Skopelos Island Alonnisos är en bil och 2 passagerare.

Skopelos Island guide

Skopelos är en grekisk ö som ligger i västra Egeiska havet och är en del av Norra Sporadernas ögrupp. Ön ligger öster om Pelionhalvön på det grekiska fastlandet och norr om ön Evia. På en klar dag syns grannön Skiathos tydligt från Skopelos. Den största staden på ön, som också är där öns största hamn finns, kallas också Skopelos och ligger i viken på öns norra kust.

Skopelos är en av de grönaste öarna i Egeiska havet och har ett brett utbud av blommor, träd och buskar. Den lokala vegetationen består huvudsakligen av skogarna i Aleppo Pines, Kermes Oaks, en liten skog av Quercus ilex, Oleo-Ceratonion Maquis, fruktträd och olivlundar. Tallskogar på Skopelos har ersatt ekarter som dominerade i det förflutna. Detta beror på en preferens för tallar, eftersom deras virke används i stor utsträckning för fartygskonstruktion.

Ön trafikeras av bärplansbåtar och färjor från hamnarna i Volos Magnesia och Agios Konstantinos, Fthiotis på grekiska fastlandet som också tillåter anslutningar till och från Alonissos och Skiathos. På sommaren finns det också en färja till och från Kymi på Evia.

Alonnisos guide

Den grekiska ön Alonnisos är en del av Norra Sporadernas ögrupp, tillsammans med Skopelos (3 km västerut) och Skiathos, och är belägen i Egeiska havet. Ön har ett robust naturlandskap och är omgiven av små öar utspridda i skärgårdarna. Alonissos är en ö idealisk för besökare som vill varva ner och njuta av sköna promenader i av tallskogar, olivlundar och fruktträdgårdar. Ön är den mest avlägsna av Norra Sporadernas ögrupp, och är hem till National Marine Park i Norra Sporaderna, en tillflyktsort för sällsynta sjöfåglar, delfiner och munksälen, Monachus Monachus.

När du anländer till ön med färja kommer du att möta Patitíri, den pittoreska hamnen och huvudstaden på ön med dess vackra stenlagda vattnet som tog sitt namn från den vinpressar som används av lokalbefolkningen. Hora (eller Old Village) är den gamla huvudstaden på ön. Ett medeltida slott erbjuder svepande utsikt över havet, stenhus med perfekta innergårdar, smala stenlagda gator, tröskningsgolv och ett antal kyrkor som fattar essensen av en typisk grekisk ö-uppgörelse.

Från hamnen finns det färjot och bärbåttjänster från Patitiri till Volos, Agios Konstantinos och Thessaloniki på fastlandet och till öarna Skiathos, Skopelos och Skyros.