Palma till Valencia färja

Palma Valencia rutten ansluter Mallorca med Spanien och körs för tillfället av 2 rederier. Balearia service kör upp till 13 gånger per vecka med en resetid på runt 7 timmar 30 minuter när Trasmediterranea servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 8 tim.

Så det är kombinerat 19 överfarter som erbjuds vecka på Palma Valencia rutten mellan Mallorca och Spanien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Palma till Valencia färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Mallorca till Spanien sida.

Palma - Valencia färjerederier

 • Balearia
  • 13 Avgångar per vecka 7 tim 30 min
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • 6 Avgångar per vecka 8 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Palma Valencia

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Palma Valencia är en bil och 2 passagerare.

Palma Valencia färja recensioner

 • "Behaglig båtresa"

  Färjan har karaktär av lastfartyg, det finns inte så många allmänna utrymmen men under lågsäsong (åkte i januari) räcker dessa mer än väl till. Det finns en kantin som serverar bricklunch. Ingen kulinarisk höjdare men man blir mätt. Portionerna är anpassade till alla långtradarchaufförer på båten. Och de är många. Så många att det blir lång kö när matserveringen öppnar. För övrigt finns ett litet café och det är allt. Men som transportmedel fungerar det utmärkt.

  'Per' reste Palma Valencia med Balearia på Abel Matutes

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmräkt resa"

  Bra serivce, rent och proffsig personal. Bra resa. Tack.

  'A. Michael' reste Palma Valencia med Trasmediterranea på Sorolla

  Lӓs mer Läs mindre

Palma guide

Palma är huvudstaden i Balearerna och ligger på den södra kusten av den spanska ön Mallorca. Staden ligger i Palmabukten och norr och väster om staden ligger Serra de Tramuntana, en stor bergskedja på ön som har förklarats som världsarv av UNESCO. Staden kan spåra sin historia tillbaka till romartiden där det var ett romersk läger. Staden har också varit under inflytande av det bysantinska riket, morer och slutligen James I av Aragonien.

Idag är staden ett stort turistmål. Sevärdheter i staden inkluderar La Seu, stadens katedral som ursprungligen byggdes på platsen för en tidigare moské. Byggandet av katedralen inleddes 1229 och slutfördes under 1601. Parc de la Mar (havspark) vetter mot katedralen i söder, och mellan de båda ligger stadens murar. Här kan du koppla av under det stora blå och gula solskyddet som skuggar en rad av träbänkar.

Palma hamn ligger på den sydvästra sidan av staden och ger utmärkt utsikt över katedralen när färjorna avgår. Den livliga hamnen har goda förbindelser till större vägar som leder ut ur staden. Destinationer tillgängliga från hamnen omfattar Ibiza, Mahon, Barcelona, Valencia och Denia.

Valencia guide

Den spanska staden Valencia är den tredje största staden i Spanien och betraktas som en progressiv stad med spektakulär arkitektur, både gammalt och nytt. Valencia är känt för sin fantastiska klimat, med den stora regionen Valencia som innehåller många vackra sandstränder, och mer än 500 km kust. Staden Valencia är känd för att vara hem för paella och har många fantastiska restauranger i hela staden, inklusive en mängd tapasbarer i de gamla kvarteren, runt den rymliga Plaza de la Reina. Unika Valencia är staden för Konst och vetenskap innehåller fyra huvudattraktioner: L'Hemisfèric Planetarium som har ett planetarium, modern biograf och astronomi information; Palacio de les Arts Reina Sofia, som är en utmärkt fritidsanläggning främja Valencias konst- och kulturer scen; Parque Oceanográfico som är full av marint liv, inklusive Beluga valar, delfiner, pingviner och en mängd färgglada tropiska fiskar; och Valencias Museo de las Ciencias Príncipe Felipe, en stor museum och imponerande byggnad, full av vetenskaplig information och interaktiv teknik.

Hamn Valencia har linjetrafik till och från Balearerna och Italien, tillsammans med ett växande antal besökande kryssningsfartyg.