Alcudia till Barcelona färja

Alcudia Barcelona rutten ansluter Mallorca med Spanien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Balearia. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 6 timmar 30 minuter.

Alcudia Barcelona seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Alcudia till Barcelona färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Mallorca till Spanien sida.

Alcudia - Barcelona färjerederier

 • Balearia
  • 7 Avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Alcudia Barcelona

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Alcudia Barcelona är en bil och 2 passagerare.

Alcudia Barcelona färja recensioner

 • "Alcudia-Barcelona"

  Trevlig båtresa, levde upp till våra förväntningar, bra med pool och solstolar på däck, sköna stolar att sitta och vila i, däremot skulle utbudet på mat och dryck, verkligen kunna förbättras, dyrt, ofräscht och tråkigt!

  'Anonym' reste Alcudia Barcelona med Balearia på Martin i Soler

  Lӓs mer Läs mindre

Alcudia guide

Alcúdia är en stad i den spanska självstyrande regionen Balearic Islands. Den är det största turiscentret på norra delen av Mallorca och en stor tillflyktsort som är populär bland barnfamiljer. De flesta hotellen finns i Port d'Alcúdia och Platja d'Alcúdia längs den 14 km långa stranden som sträcker sig ända till Can Picafort. Gamla stan i Alcúdia är väl bevarad med hus som funnits sen 1200-talet. Gamla stan är omgiven av en medeltidsmur. Originalet av gamla stan ligger ca 3 km från hamnen.

Besökare som planerar att åka till Alcúdia med bil eller motorcykel måste åka med en färja som går dagligen från Barcelona, Denia och Valencia till Mallorca. Under sommarmånaderna finns också en direktlänk mellan Barcelona och Alcúdia med Balearia Ferries. Normalt tar resan 7 tim men kan reduceras till 3 tim om du tar en snabbfärja istället. Det är generellt billigare att resa till Mallorca med färja än vad det är att flyga.

Barcelona guide

Den spanska staden Barcelona ligger vid kusten mellan mynningarna av floden Llobregat och River Besos och gränsar i väster av Serra de Collserola bergskedjor. Barcelona är huvudstad i den autonoma regionen Katalonien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Grundades som en romersk stad, under medeltiden blev Barcelona huvudstad i länet av Barcelona. Efter sammanslagning med kungariket Aragonien fortsatte Barcelona att vara en viktig stad i kronan av Aragonien. Barcelona har ett rikt kulturarv och är idag ett viktigt kulturellt centrum och ett stort turistmål. Särskilt känd är arkitektoniska verk av Antoni Gaudí och Lluís Domènech i Montaner som har utsetts till ett av Unescos världsarv.

Barcelona har många museer, som täcker olika områden och epoker. The National Museum of Art i Katalonien innehåller en välkänd samling av romansk konst medan Barcelona Museum of Contemporary Art fokuserar på post-1945 katalanska och spanska konsten. Fundació Joan Miró, Picasso-museet och Fundació Antoni Tàpies innehåller viktiga samlingar av dessa världsberömda konstnärer, liksom Can Framis Museum som fokuserar på post 1960 Katalanska konst som ägs av Fundació Vila Casas.

Barcelona är en stor färjeterminal för linjer till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tanger Med). Bryggorna för färjor och kryssningsfartyg ligger nära stadens centrum porten börjar precis i slutet av Las Ramblas.