Palma till Ibiza färja

Palma Ibiza rutten ansluter Mallorca med Ibiza och körs för tillfället av 2 rederier. Balearia service kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid på runt 3 timmar 30 minuter när Trasmediterranea servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 4 tim.

Så det är kombinerat 15 överfarter som erbjuds vecka på Palma Ibiza rutten mellan Mallorca och Ibiza. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Palma - Ibiza färjerederier

 • Balearia
  • 14 Avgångar per vecka 3 tim 30 min
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • 1 Avgång per vecka 4 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Palma Ibiza

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Palma Ibiza är en bil och 2 passagerare.

Palma Ibiza färja recensioner

 • "Bra!"

  Allting gick bra. Bekväma säten och i tid. Kommer åka med Balearia igen!

  'Anonym' reste Palma Ibiza med Balearia på Garcia Lorca

  Lӓs mer Läs mindre
 • "En day på Ibiza"

  Man kunde inte sova eller läsa en bok pga att tv apparaterna var på så hög volym. Det borde finnas ett tystare area. Sätena var också ganska slitna.

  'Anonym' reste Palma Ibiza med Balearia på Garcia Lorca

  Lӓs mer Läs mindre

Palma guide

Palma är huvudstaden i Balearerna och ligger på den södra kusten av den spanska ön Mallorca. Staden ligger i Palmabukten och norr och väster om staden ligger Serra de Tramuntana, en stor bergskedja på ön som har förklarats som världsarv av UNESCO. Staden kan spåra sin historia tillbaka till romartiden där det var ett romersk läger. Staden har också varit under inflytande av det bysantinska riket, morer och slutligen James I av Aragonien.

Idag är staden ett stort turistmål. Sevärdheter i staden inkluderar La Seu, stadens katedral som ursprungligen byggdes på platsen för en tidigare moské. Byggandet av katedralen inleddes 1229 och slutfördes under 1601. Parc de la Mar (havspark) vetter mot katedralen i söder, och mellan de båda ligger stadens murar. Här kan du koppla av under det stora blå och gula solskyddet som skuggar en rad av träbänkar.

Palma hamn ligger på den sydvästra sidan av staden och ger utmärkt utsikt över katedralen när färjorna avgår. Den livliga hamnen har goda förbindelser till större vägar som leder ut ur staden. Destinationer tillgängliga från hamnen omfattar Ibiza, Mahon, Barcelona, Valencia och Denia.

Ibiza guide

Ibiza ligger i Medelhavet öster om den spanska halvön och är en av Balearerna. Ibiza som omfattar 572 km2 finns en hel värld i miniatyr, och sträcker sig från kusten inåt landet. Ibiza -med sin släta är hjälp tillsammans med Formentera utgör de så kallade Pitiusas öar. De greker kallade dem som öarna tallarna Ibiza själv är den större av de två. Den äldsta delen av Ibiza stad var första som sattes av fenicierna och är fortfarande innesluten av väggarna byggda på 1600-talet för att hålla turkiska pirater ute. I dag är de smala kullerstensgator flankerade av vackra medeltida herrgårdar. Katedralen är på den högsta punkten nära slottet. Gå runt väggarna för att få en känsla av det strategiska läget. Förutsättningarna är idealiska för dykning runt kusten av Ibiza med klart vatten och vattentemperaturer på upp till 26 grader Celsius (80F) i sommar. Havsbotten i Las Salinas nationalpark är ett världsarv på grund av den ekologiska betydelsen av de sjöfräs som växer där.