Ibiza till Valencia färja

Ibiza Valencia rutten ansluter Ibiza med Spanien och körs för tillfället av 2 rederier. Balearia service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 5 timmar 15 minuter när Trasmediterranea servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 6 tim 15 min.

Så det är kombinerat 13 överfarter som erbjuds vecka på Ibiza Valencia rutten mellan Ibiza och Spanien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Ibiza till Valencia färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Ibiza till Spanien sida.

Ibiza - Valencia färjerederier

  • Balearia
    • 7 Avgångar per vecka 5 tim 15 min
    • Få pris
  • Trasmediterranea
    • 6 Avgångar per vecka 6 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ibiza Valencia

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ibiza Valencia är en bil och 1 passagerare.

Ibiza guide

Ibiza är en ö som ligger i Medelhavet och utgör en del av spanska Balearerna. Ön ligger ca 80 km utanför kusten i Valencia på den östra kusten av det spanska fastlandet. Öns större städer är Ibiza stad, Santa Eularia des Riu och Sant Antoni de Portmany. Ibiza stad, med sin hamn, har förklarats som världsarv av UNESCO, och är ett populärt resmål för turister. I Ibiza stad hittar besökare Renaissance muromgärdade byggnader, Santo Domingo kyrka, godsägarnas hus, katedralen, Curia hus, arkeologiska museumet, slottet, museet för modern konst i Ibiza och Necrópolis Punica del Puig des Molins.

Ön har fått ett rykte för sin sommarklubbscen med många turister som besöker ön för nattlivet och musiken. Men det finns mer till Ibiza än sitt nattliv. Förutom Ibiza stad, har stora delar av ön också förklarats Unescos världsarv som skyddar öns skönhet från utveckling.

Färjor går från Ibiza stad till Barcelona, Mallorca, Dénia, Palma, Valencia och Formentera.

Valencia guide

Den spanska staden Valencia är den tredje största staden i Spanien och betraktas som en progressiv stad med spektakulär arkitektur, både gammalt och nytt. Valencia är känt för sin fantastiska klimat, med den stora regionen Valencia som innehåller många vackra sandstränder, och mer än 500 km kust. Staden Valencia är känd för att vara hem för paella och har många fantastiska restauranger i hela staden, inklusive en mängd tapasbarer i de gamla kvarteren, runt den rymliga Plaza de la Reina. Unika Valencia är staden för Konst och vetenskap innehåller fyra huvudattraktioner: L'Hemisfèric Planetarium som har ett planetarium, modern biograf och astronomi information; Palacio de les Arts Reina Sofia, som är en utmärkt fritidsanläggning främja Valencias konst- och kulturer scen; Parque Oceanográfico som är full av marint liv, inklusive Beluga valar, delfiner, pingviner och en mängd färgglada tropiska fiskar; och Valencias Museo de las Ciencias Príncipe Felipe, en stor museum och imponerande byggnad, full av vetenskaplig information och interaktiv teknik.

Hamn Valencia har linjetrafik till och från Balearerna och Italien, tillsammans med ett växande antal besökande kryssningsfartyg.