Ibiza till Barcelona färja

Ibiza Barcelona rutten ansluter Ibiza med Spanien och körs för tillfället av 2 rederier. Balearia service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 8 timmar 15 minuter när Trasmediterranea servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 8 tim 30 min.

Så det är kombinerat 13 överfarter som erbjuds vecka på Ibiza Barcelona rutten mellan Ibiza och Spanien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Ibiza till Barcelona färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Ibiza till Spanien sida.

Ibiza - Barcelona färjerederier

 • Balearia
  • 7 Avgångar per vecka 8 tim 15 min
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • 6 Avgångar per vecka 8 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Ibiza Barcelona

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ibiza Barcelona är en bil och 1 passagerare.

Ibiza Barcelona färja recensioner

 • "Åka på havet"

  Bekväma säten med spanska Novello TV drama som jag kollade på. Hjälpsam personal. Sol loungerna var behagliga ombord ute på däck.

  'Catherine' reste Ibiza Barcelona med Trasmediterranea på Zurbaran

  Lӓs mer Läs mindre

Ibiza guide

Ibiza är en ö som ligger i Medelhavet och utgör en del av spanska Balearerna. Ön ligger ca 80 km utanför kusten i Valencia på den östra kusten av det spanska fastlandet. Öns större städer är Ibiza stad, Santa Eularia des Riu och Sant Antoni de Portmany. Ibiza stad, med sin hamn, har förklarats som världsarv av UNESCO, och är ett populärt resmål för turister. I Ibiza stad hittar besökare Renaissance muromgärdade byggnader, Santo Domingo kyrka, godsägarnas hus, katedralen, Curia hus, arkeologiska museumet, slottet, museet för modern konst i Ibiza och Necrópolis Punica del Puig des Molins.

Ön har fått ett rykte för sin sommarklubbscen med många turister som besöker ön för nattlivet och musiken. Men det finns mer till Ibiza än sitt nattliv. Förutom Ibiza stad, har stora delar av ön också förklarats Unescos världsarv som skyddar öns skönhet från utveckling.

Färjor går från Ibiza stad till Barcelona, Mallorca, Dénia, Palma, Valencia och Formentera.

Barcelona guide

Den spanska staden Barcelona ligger vid kusten mellan mynningarna av floden Llobregat och River Besos och gränsar i väster av Serra de Collserola bergskedjor. Barcelona är huvudstad i den autonoma regionen Katalonien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Grundades som en romersk stad, under medeltiden blev Barcelona huvudstad i länet av Barcelona. Efter sammanslagning med kungariket Aragonien fortsatte Barcelona att vara en viktig stad i kronan av Aragonien. Barcelona har ett rikt kulturarv och är idag ett viktigt kulturellt centrum och ett stort turistmål. Särskilt känd är arkitektoniska verk av Antoni Gaudí och Lluís Domènech i Montaner som har utsetts till ett av Unescos världsarv.

Barcelona har många museer, som täcker olika områden och epoker. The National Museum of Art i Katalonien innehåller en välkänd samling av romansk konst medan Barcelona Museum of Contemporary Art fokuserar på post-1945 katalanska och spanska konsten. Fundació Joan Miró, Picasso-museet och Fundació Antoni Tàpies innehåller viktiga samlingar av dessa världsberömda konstnärer, liksom Can Framis Museum som fokuserar på post 1960 Katalanska konst som ägs av Fundació Vila Casas.

Barcelona är en stor färjeterminal för linjer till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tanger Med). Bryggorna för färjor och kryssningsfartyg ligger nära stadens centrum porten börjar precis i slutet av Las Ramblas.