Finland

Hur du bokar färjor från Finland till Sverige

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Finland till Sverige. Färjorna förbinder för tillfället 4 hamnar in Finland med 4 hamnar i Sverige.Det finns ett kombinerat antal på upp till 26 färjeöverfarter varje dag där du kan välja mellan 9 Färjerutter som traffikeras av 6 färjerederier där Tallink Silja, Viking Line, Finnlines, Eckerö Linjen, St Peter Line & Wasaline är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 1 timme 45 minuter (Eckerö till Grisslehamn).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Finland och Sverige, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Finland Sverige färjekarta

Klicka här för karta

Om Finland:

Finland blev inte självständigt förrän år 1917, efter att ha styrts i hundratals år genom först svenskarna och sedan tsaristiska ryssarna.

Finland är till mestadels platt och avbryts av stora skogar och sjöar, men har stora regionala skillnader. Finland även kallad "de tusen sjöarnas land" har upp till 187 888 stycken sjöar och vikar. Det är den södra delen som innehåller minst dramatiska landskap. Huvudstaden Helsingfors har en lysande arkitektur och fantastiska samlingar av nationell historia och konst.

Finland sträcker sig från den platta västkust i Österbotten till tjocka skogar i hjärtat av Kajanaland och gradvis stigande fjällen i Lappland.

Om Sverige:

Sverige har en avundsvärd levnadsstandard, blandat ett system av högteknologiska kapitalism och omfattande sociala förmåner. Landet har ett modern distributionssystem, utmärkt intern och extern kommunikation samt kvalificerad arbetskraft.

Sverige har inte deltagit i något krig på nästan två århundraden. Neutralitet bevarades i båda världskrigen.

Landet är ett stort och geografiskt varierande land vars känsla av utrymme är en av de bästa funktionerna.
Västkusten hyser en mängd historiska portar - Göteborg, Helsingborg och Malmö. I Malmö kan ni lätt åka över via Öresundsbron och besöka Danmarks huvudstad Köpenhamn.
Den förtjusande staden Helsinborg har även lätta anslutningar över till den danska staden Helsingör, då en färja endast tar 20 minuter!

Stockholm som är huvudstaden är landets högsta attraktion, en bunt öar bostäder monumentala arkitektur, fina museer och landets mest aktiva kultur och nattliv.

I mellersta och norra Sverige finns det stora delar av skogar, sjöar - ca 96.000 st - och några av de bästa vildmark vandring i hela Europa. Två tågsträckor som är kopplade till söder. Den östra sträckan går nära Bottenhavskusten där den passerar gamla trä-byggda städer och hamnar där färjor går över till Finland. När ni är uppe norra Sverige få vi hoppas att ni får stöter på det otroliga naturfenomenet norrsken.