Vasa till Umeå färja

Vasa Umeå rutten ansluter Finland med Sverige. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Wasaline. Det finns överfarter upp till 9 gånger vecka med en resetid från ca 4 timmar 30 minuter.

Vasa Umeå seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

För mer information besök vår Färjor från Finland till Sverige sida.

Vasa - Umeå färjerederier

 • Wasaline
  • 9 Avgångar per vecka 4 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Vasa Umeå

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Vasa Umeå är en bil och 2 passagerare.

Vasa Umeå färja recensioner

1
 • "Bekväm resa"

  Att åka med Wasaline är bekvämt för mig, en snabb förflyttning från Vasa till Umeå med bilen ombord. Bra mat och trevlig personal gjorde resan angenäm. Jag kunde vila och slappna av inför den fortsatta resan på andra sidan.

  'Ove Grundwall' reste Vasa Umeå med Wasaline

  Lӓs mer Läs mindre

Vasa guide

Vasa är en stad som ligger på Finlands västkust och kan spåra sin historia tillbaka till 1606 när den fick sina stadsprivilegier under regeringstiden av Karl IX av Sverige. Staden har fått sitt namn från den kungliga Vasaätten. Många av stadens invånare talar både finska och svenska. Med nästan 20 museer, många konstgallerier och en stadsorkester, kan Vasa göra anspråk på att vara det kulturella hjärtat av Österbotten. Ett besök i Vasa är alltid en givande erfarenhet, särskilt när du anländer under Vasa körfestival, Korsholm Music Festival, den prestigefyllda Jorma Panula dirigeringstävlingen, eller på Vasa populära Konstens natt. Naturälskare känner Vasa som Terranova, som introducerar den underbara Kvarkens skärgård, en plats på UNESCO:s världsarvslista, och kommer att njuta av den naturstig vid Öjberget som inkluderar Öjbergsmossen, en jättes grythål, "djävulens fält" och en talltäckt meteoritkrater.

Det finns 8 avgångar per vecka från stadens hamn till Umeå med en överfart på ca 4 timmar.

Umeå guide

Den svenska staden Umeå ligger i norra Sverige, på Umeälven, och det är säte för Umeå kommun och huvudstad i Västerbottens län. Umeå ligger cirka 600 km norr om Stockholm och ca 400 km söder om polcirkeln. Umeå är en universitetsstad och centrum för utbildning, teknisk och medicinsk forskning i Sverige, med två universitet och över 39.000 studenter. Staden valdes som europeisk kulturhuvudstad 2014. Ett måste att se i Umeå är det helt nya Bildmuseet vid Umeälven, vid Konstnärliga campuset. De sju våningarna i denna prisbelönta byggnad är en visuell- och ljudfest av samtida konst, fotografi, arkitektur och design.

Från stadens hamn finns 8 seglingar per vecka till Vasa med en överfart på ca 4 timmar.