Ceuta till Algeciras färja

Ceuta Algeciras rutten ansluter Spanien med Spanien och körs för tillfället av 3 rederier. Balearia kör upp till 10 gånger dag, Trasmediterranea 5 gånger per dag & FRS kör upp till 5 gånger dag.

Det är kombinerat 20 överfarter dag på Ceuta Algeciras överfarten mellan Spanien och Spanien och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Ceuta - Algeciras färjerederier

 • Balearia
  • 10 Avgångar per dag 1 timme
  • Få pris
 • Trasmediterranea
  • 5 Avgångar per dag 1 timme 10 min
  • Få pris
 • FRS
  • 5 Avgångar per dag 1 timme
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Ceuta Algeciras

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ceuta Algeciras är en bil och 2 passagerare.

Ceuta Algeciras färja recensioner

 • "Cueta Algeciras Färja"

  Allting var rent och det var en effektiv färja. Men kom ihåg att när man kommer från Marocco tar det tid att komma in i Spanien . Spank tid var det.

  'Laurence' reste Ceuta Algeciras med Trasmediterranea på Alborán

  Lӓs mer Läs mindre

Ceuta guide

Ceuta är en självständig stad i Spanien som ligger på den norra kusten av Afrika och gränsar till Marocko. Den är skild från Spanien genom sundet Gibraltar och ligger längs gränsen mellan Medelhavet och Atlanten.

Turistattraktioner i staden inkluderar de kungliga murar som är ett system för kustskydd, och Mediterranean Maritime Park som täcker en yta på cirka 56.000 m2 och som har två saltvatten sjöar, solarier och trädgårdar. Det är ett enastående slott i mitten, inspirerad av stadsmuren i Ceuta. Parken innehåller också ett kasino, restaurang och nattklubb med en småbåtshamn som ligger vid sidan av parken.

Stadens hamn har ett stort antal färjeavgångar och ankomster varje dag, varav de flesta kommer från Spanien. Färjorna åker från Algeciras i Andalusien i södra Spanien. Hamnen rymmer också vissa kryssningsfartyg. Det finns bussar som går genom hela staden, men som inte passerar gränsen till Marocko.

Algeciras guide

Algeciras, som ligger i södra Spanien är en hamnstad som ligger på Bay of Gibralta. Algeciras är en stad med en stark havstradition, men på samma gång modernt och kosmopolitiska tack vare sitt strategiska läge mellan två kontinenter och dess stora hamninfrastruktur. Med bosättningar som daterar från den nedre äldre stenåldern, är detta också ett område där feniciska och puniska kolonierna stått en gång. Den första staden som faktiskt fanns på platsen för dagens stad var den romerska staden Iulia TRADUCTA (1:a århundradet). År 711 skulle Tarik och hans trupper hittade Al- Yazirat-al-Hadra (Green Island) på de romerska ruinerna. The Plaza Alta, det sociala centrumet av staden, har ett antal viktiga monument såsom socken-kyrkan Nuestra Señora de la Palma och det lilla kapellet Nuestra Señora de Europa. Algeciras kulturarv i byggnader är klar med Stadshuset, torget, kapell Santo Cristo de la Alameda och kapell San Anton, som utgör en harmonisk helhet med Hospital de la Caridad.

Hamn Algeciras ligger 20 km nordost om Tarifa på Río de la Mie som är den sydligaste floden av den iberiska halvön och kontinenten. Trots det tunga fartygsspåret är valar och delfiner kända för att simma in i hamnen då och då.