Skopelos Island till Glossa färja

Skopelos Island Glossa rutten ansluter Skopelos med Skopelos och körs för tillfället av 2 rederier. Hellenic Seaways service kör upp till 11 gånger per vecka med en resetid på runt 30 minuter när Anes Ferries servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 2 tim.

Så det är kombinerat 14 överfarter som erbjuds vecka på Skopelos Island Glossa rutten mellan Skopelos och Skopelos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Skopelos Island - Glossa färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 11 Avgångar per vecka 30 min
    • Få pris
  • Anes Ferries
    • 3 Avgångar per vecka 2 tim
    • Få pris

Skopelos Island guide

Skopelos är en grekisk ö som ligger i västra Egeiska havet och är en del av Norra Sporadernas ögrupp. Ön ligger öster om Pelionhalvön på det grekiska fastlandet och norr om ön Evia. På en klar dag syns grannön Skiathos tydligt från Skopelos. Den största staden på ön, som också är där öns största hamn finns, kallas också Skopelos och ligger i viken på öns norra kust.

Skopelos är en av de grönaste öarna i Egeiska havet och har ett brett utbud av blommor, träd och buskar. Den lokala vegetationen består huvudsakligen av skogarna i Aleppo Pines, Kermes Oaks, en liten skog av Quercus ilex, Oleo-Ceratonion Maquis, fruktträd och olivlundar. Tallskogar på Skopelos har ersatt ekarter som dominerade i det förflutna. Detta beror på en preferens för tallar, eftersom deras virke används i stor utsträckning för fartygskonstruktion.

Ön trafikeras av bärplansbåtar och färjor från hamnarna i Volos Magnesia och Agios Konstantinos, Fthiotis på grekiska fastlandet som också tillåter anslutningar till och från Alonissos och Skiathos. På sommaren finns det också en färja till och från Kymi på Evia.

Glossa guide

Glossa, den näst största bosättningen på ön, Skopelos ligger ca 25 km norr om Hora, öns huvudstad. "Den långe byn" enligt Papadiamantis är utmärkande för sin traditionella, ädel karaktär och ruinerna av gamla torn och byggnader som har upptäckts runt området. Denna bergiga by, på 300 m. över havet erbjuder en fantastisk utsikt och har inte påverkats av det moderna sättet att leva. Runt sina smala gator kan besökarna hitta kvinnor som bär traditionella kläder i Skopelos kallade "foustanes". Glossa är en av de mest pittoreska byarna i Sporaderna, på grund av dess smala gator och vägar och dess traditionella hus av makedonska typ - med två våningar, hängande trä balkonger och taktegel.

Skopelos är en grekisk ö som ligger i norra Sporaderna ögruppen och är ansluten med färja till Volos, Agios Konstantinos, Skiathos, Alonnisos och Thessaloniki under sommaren.