Färja från Procida till Casamicciola Terme

Procida Casamicciola Terme-rutten går mellan Neapelbukten och Neapelbukten och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per dag med en restid på runt 10 minuter när Caremar servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 30 min.

Det finns totalt 42 linjer att välja på vecka om du vill åka Procida Casamicciola Terme-rutten mellan Neapelbukten och Neapelbukten. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Procida och Casamicciola Terme

  • SNAV
    • Avgår 5 gånger per dag 10 min
    • Få pris
  • Caremar
    • 7 avgångar per vecka 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Procida Casamicciola Terme

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Procida Casamicciola Terme-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Procida

Procida är en ö i den Flegrianska ögruppen och ligger strax utanför kusten i Neapel i södra Italien. Ön ligger mellan Cape Miseno och ön Ischia. Ön är ca 4 kvadratkm stor och har en ojämn kust på 16 km. Öns högsta punkt är Terra Muratakullen som är 91 meter över havet. Ön har inte många sevärdheter, och verkar tyvärr försumma dem som den har. Detta kan vara frustrerande för resenärer, som råds att besöka ön för sin pittoreska, lite shabby charm istället för kulturella sevärdheter. Den mest pittoreska och charmiga platsen på ön Procida är Marina Corricella som är en tunn flisa av vatten som backas upp av en klippa gjord av fiskarhus. Bakom en lång fiskehamn, var husen byggda på och i berget i ett slags vertikal röra. Det finns flera barer och restauranger i Corricella, med bord snyggt utspridda längs vattnet.

Färjor till Ischia stannar i allmänhet vid Procida. Det finns både snabba och långsamma tjänster och vissa kör från en annan hamn i Neapel, som kallas Mergellina, vilket är praktiskt för det italienska järnvägsnätet. Procida trafikeras också av färjor från en närliggande stad på fastlandet kallad Pozzuoli.

Guide till Casamicciola Terme

Casamicciola är beläget på den norra kusten av ön Ischia, som är en ö av vulkaniskt ursprung i Italiens region Kampanien, i den norra änden av Neapelbukten. Ön är lätt att nå med färjor och flygbåtar från Neapel. Förutom sandstränder och blått hav, har ön också naturliga varma källor och spakomplex runt dessa är en annan stor semester attraktion. De varma källorna och öns naturliga skönhet gör Ischia ett populärt resmål för tyska turister i synnerhet, och många skyltar och meddelanden runt ön använder tyska som andraspråk. De flesta besökare åker till norra kust städerna Ischia Porto, Ischia Ponte, Casamicciola Terme, Forio och Lacco Ameno. Av dessa har Ischia Porto har de bästa barerna, Casamicciola den värsta trafiken och Ischia Ponte och Lacco Ameno mest överklagande.

Bärplansbåtar och färjor ta dig fram och tillbaka till fastlandet Italien i Neapel från den vackra hamnen i Casamicciola