Pianosa ö

Såhär bokar du färjor från Pianosa ö till Elba

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Pianosa ö och Elba som traffikeras av 1 färjerederi – Toremar. Pianosa till Rio Marina färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 1 timme 50 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Pianosa ö Elba överfarten mellan Pianosa och Rio Marina, då frekvens och restid kan variera.

Pianosa ö-Elba-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Pianosa ö till Elba

Om Pianosa ö:

Den lilla ön Pianosa finns utanför sydvästra kust om Elba och mellan västkusten av Italien och Korsika.

Ön Pianosa är mycket platt (namnet kommer från det italienska för "vanlig") och når mindre än 30 meter vid sin högsta punkt. Pianosa var platsen för en maximal säkerhet på fängelset till dess stängning i 1998.

Liksom många av de toskanska öarna, är Pianosa ett naturreservat och besökare är begränsade. Fritidsbåtar och fiskefartyg får inte navigera en kilometer från kusten utan särskilt tillstånd.

Om Elba:

Italiens tredje största ö, Elba gör upp största delen av den toskanska skärgården i tyrrenska havet.

Napoleons exil till Elba satt ön på kartan ursprungligen, men idag åker turister till ön för dess otroligt klara och blåa vatten, fantastiska stränder och utomhus aktiviteter som vandring och bergscykling över den vackra terrängen. Som en del av de största marin parkerna i Europa, är det ett fantastiskt ställe för dykning, med ett överflöd av rika havsbottnar och färggranna fiskar.

Några av toppattraktionerna inkluderar de många arkeologiska museen, imponerande tinnar och fästningar och det vackra föredetta Napoleons, Palazzina och Mulinis boende.

Elba har några portar i nordvästra regionen, så det är inom räckhåll med färja från fastlandet Italien och de omgivande öarna i Tyrrenska havet.Det finns många rederier att välja mellan, alla erbjuder snabba och regelbundna korsningar.