Capraia ö

Hur du bokar färjor från Capraia ö till Italien

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Capraia ö och Italien som traffikeras av 1 färjerederi – Toremar. Capraia till Livorno färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 2 timmar 45 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Capraia ö Italien överfarten mellan Capraia och Livorno, då frekvens och restid kan variera.

Capraia ö Italien färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Capraia ö till Italien

Om Capraia ö:

Capraia är det mest nordvästlig av de sju toskanska skärgårdsöarna , bildadts efter ett vulkanutbrott nästan 10 miljoner år sedan.

Tack vare dess skyddade nationalpark status, har Capraia ön ett oerhört rikt djurliv och stora områden av orörd, kuperad terräng. Det är också ett populärt vandringsmål och en av de bästa rutterna tar en genom de förstörda byggnader som används som en straffkoloni från slutet av 1800-talet fram till 1986, med fantastiska kust vyer längs vägen.

Kustlinjen har flera idylliska klippiga vikar med kristallklart vatten, och den viktigaste hamnen ligger före ett förödande 1500-talets slott som byggdes av Republiken Genua, så det finns gott om fascinerande historiska platser och pittoreska bakgrunder som hittas överallt .

Capraia ön ligger drygt 50 kilometer från den toskanska kusten, med frekventa överfarter som åker från byn Porto till Livorno på fastlandet , en stad känd för sina utmärkta skaldjur och renässans fästningar.

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!