Färja från Casamicciola Terme till Procida

Casamicciola Terme Procida-rutten går mellan Neapelbukten och Neapelbukten och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SNAV trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per dag med en restid på runt 20 minuter när Caremar servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 30 min.

Det finns totalt 42 linjer att välja på vecka om du vill åka Casamicciola Terme Procida-rutten mellan Neapelbukten och Neapelbukten. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Casamicciola Terme och Procida

  • SNAV
    • Avgår 4 gånger per dag 20 min
    • Få pris
  • Caremar
    • 14 avgångar per vecka 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Casamicciola Terme Procida

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Casamicciola Terme Procida-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Casamicciola Terme

Casamicciola Terme är en kommun i provinsen Neapel i den italienska regionen Kampanien, som ligger i den norra delen av ön Ischia. Casamicciola ligger längs den norra kusten av ön mellan Lacco Ameno och Ischia Porto och är hem till de mindre byarna Perrone, Castiglione, Piazza Bagni, La Rita, La Sentinella och Piazza Maio. Casamicciola är mest känd för sina kurorter och naturliga källor såsom Castiglione Thermal Park, Piazza Bagni och La Rita men också för sina butiker och kaféer och även restauranger där du kan folkskåda samtidigt som du njuter av det traditionella Ischiaköket.

Bärplansbåtar och färjor tar sig fram och tillbaka till fastlandet i Neapel i Italien från Casamicciolas vackra hamn som också är en småbåtshamn som huserar ett antal glamorösa yachter.

Guide till Procida

Den italienska ön Procida är en liten ö som ligger i Neapelbukten i södra delen av landet. Den ligger mellan fastlandet och den större ön Ischia och har en mer autentisk, sliten känsla än de mer turistiska öarna Capri och Ischia. På den nordöstra kusten av ön är den viktigaste urbana navet, Procida Porto, där färjorna docka och små bussar avgår för att resa runt ön vägnät. Den äldsta delen av uppgörelsen är på en defensiv hög udde. Resten av ön är ganska bebyggda, men det finns också en hel del småskaligt jordbruk som producerar frukt och grönsaker. Bostadshus kan hittas över hela ön, men i södra änden av Procida är en annan mer koncentrerad uppgörelse, som kallas Chiaiolella. En liten böjd holme, kallad Vivara, ligger vid sidan Procida; och är idag ett naturreservat.

Färjor till Ischia stannar generellt vid Procida. Det finns både snabba och långsamma båtar, och en del kör från en annan port i Neapel, som kallas Mergellina, vilket är praktiskt för det italienska järnvägsnätet. Procida trafikeras också av färjor från en närliggande stad på fastlandet kallas Pozzuoli.