Agios Kirikos till Fournoi färja

Agios Kirikos Fournoi rutten ansluter Ikaria med Egeiska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Dodekanisos Seaways service kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid på runt 20 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 35 min.

Så det är kombinerat 5 överfarter som erbjuds vecka på Agios Kirikos Fournoi rutten mellan Ikaria och Egeiska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Agios Kirikos till Fournoi färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Ikaria till Egeiska öarna sida.

Agios Kirikos - Fournoi färjerederier

  • Dodekanisos Seaways
    • 3 Avgångar per vecka 20 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 2 Avgångar per vecka 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Agios Kirikos Fournoi

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Agios Kirikos Fournoi är en bil och 2 passagerare.

Agios Kirikos guide

Agios Kirykos är en stad och en gammal kommun på ön Ikaria i norra Egeiska havet i Grekland. Ön fick sitt namn från Icarus, son av Daedalus i den grekiska mytologin, som föll i havet i närheten. Det arkeologiska museumet, beläget i byn Kambos, står på en kulle som en gång i tiden var det gamla fortet Oinoe, och ligger precis intill Agia Irini, Ikarias äldsta kyrka. Museumet har över 250 artefakter, såsom neolitiska verktyg, lergods, lerstatyetter, kolumner, mynt och ristade gravstenar.

Ikaria är förbunden till hamnen i Piraeus och Rafina. Du kan också besöka de närliggande cykladiska öarna Syros, Tinos, Mykonos och Andros. Det finns också färjeförbindelser från Ikaria till Rhodos. Restiden till Ikaria med vanlig färja är mellan 7 och 9,5 tim och 5,5-6,5 tim med höghastighetsfärja, bereonde på hur många hamnar färjan stannar vid på vägen.

Fournoi guide

Den grekiska ön Fournoi är en skärgård av små öar som ligger i Nord Egeiska havet. Ön ligger mellan öarna Ikaria, Samos och Patmos. Ön har en lång och intressant historia. Det finns fornfynd utspridda över hela ön med anor från jonerna, klassisk och hellenistisk tid. Dessa inkluderar den cyklopiska väggen med spår av en Akropolis på en kulle i Ai Giorgis, ruinerna av den antika templet i Kamari och resterna av bostäder på havsbotten, helgedomen till Poseidon vid Agia Triada i Chryssomilia och den gamla stenbrottet Petrokopio . En idealisk bas för pirater i medeltiden, på grund av de hundratals små vikar och gömda stränder där deras fartyg kan gömmas, Fournoi var en gång kallades "Corseoi Islands", efter corsairs, dvs pirater. Campos, öns största by, erbjuder besökarna ett antal tavernor, konditorier, butiker som säljer traditionella produkter, en läsk buteljeverkstad (lokal apelsin läsk är allas favorit förfriskningar här) och, naturligtvis, bagerier (Fournoi på grekiska).