Korsika

Färjor till Korsika

Korsika är en fransk ö belägen i Medelhavet och är känd för sin vackra kustlinje med mera än två hundra stränder.

Med sitt läge i norra delen av Medelhavet, är det snabbt och enkelt att komma till Korsika med färja och om du väljer att segla från Frankrike eller Italien, finns det ett stort urval av färjerutter att välja mellan med hamnar i varje hörn av ön.

Avgångar från Frankrike finns från hamnarna i Toulon, Nice och Marseille. Korsningar åks dagligen, året runt, och med ökad efterfrågan runt högsäsongen.

Korsningar från Italien avgår från hamnar Savona och Genua i norr och Livorno och Piombino på västkusten av Italien. Med övergångarna från Frankrike, på grund av Korsikas popularitet som en destination, finns det förbindelser året runt till ön, som ökar under sommarperioden.

Dessutom finns det också en färjekorsning över det korta avståndet till Sardinien, söder om Korsika.

Majoriteten av färjepassagerare anländer med bil, men fordon kan också hyras från de flesta hamnstäderna. Ön har bra vägnät som gör att man kan ta vilken som helst av de släta vägarna som finns längs kusten för att nå fantastiska stränder och skyddade vikar, och slippa turistsvägarna.

Det är omöjligt att missa sandstränderunder med sina kristallklara vatten under ens besök. Många av stränderna erbjuder en rad aktiviteter som volleyboll, surfing, segling, kanot paddling, skidåkning, banan båtturer, fiske och mycket mer.

Lӓs mer Läs mindre

Rutter och hamnar i Korsika