Ginostra till Stromboli färja

Ginostra Stromboli rutten ansluter Eoliska öarna med Eoliska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 4 gånger per dag med en resetid på runt 10 minuter när Siremar servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 25 min.

Så det är kombinerat 32 överfarter som erbjuds vecka på Ginostra Stromboli rutten mellan Eoliska öarna och Eoliska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Ginostra - Stromboli färjerederier

  • Liberty Lines
    • 4 Avgångar per dag 10 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 4 Avgångar per vecka 25 min
    • Få pris

Stromboli guide

Den italienska ön Stromboli ligger strax utanför kusten av Sicilien, i Tyrrenska havet. Det är en av åtta öar som utgör den Eoliska ögruppen. Det finns i princip tre saker att göra på Stromboli. En är att strosa runt kyrkbyn, beundra utsikten, men därifrån syns inte vulkankratern. Det andra är att ta en båttur runt till Sciara del Fuoco och se det branta svarta lavaärret nerför vulkanens sida, och där du kan se Strombolis explosioner. Detta är mest dramatiska när det är mörkt, när eldiga utsläpp syns tydligt. Den tredje aktiviteten, och inte för räddhågade eller otränade, är att klättra upp för vulkanen och se utbrott på nära håll!

Vissa färje- och bärplansbåttjänster från Sicilien och fastlandet stannar vid Stromboli. Alternativt kan resenärer byta på ön Lipari till en anslutande färja. Stromboli ligger nordost om de andra Eoliska öarna, och bärplansbåtar från Lipari kan ta så mycket som 1 timme och 40 minuter. Tjänster från Messina på Sicilien tar knappt 1 timme och 30 minuter.