Färja från Zante till Kyllini

Zante Kyllini-rutten går mellan Joniska öarna och Grekland och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Kefalonian Lines trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per dag med en restid på runt 1 timme när Ionian Group servicen kör upp till 7 gånger per dag med en resetid från 1 timme.

Det finns totalt 10 linjer att välja på dag om du vill åka Zante Kyllini-rutten mellan Joniska öarna och Grekland. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Zante och Kyllini

  • Kefalonian Lines
    • Avgår 3 gånger per dag 1 timme
    • Få pris
  • Ionian Group
    • Avgår 7 gånger per dag 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Zante Kyllini

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Zante Kyllini-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Zante

Zakynthos, som ibland kallas Zante är en grekisk ö som ligger i Joniska havet och är den tredje största av de Joniska öarna. Ön ligger cirka 20 km väster om det grekiska fastlandet och cirka 15 km söder om ön Kefalonia. Det mest berömda landmärket på ön är Navagio beach. Det är en vik på den sydvästra kusten, isolerad med höga klippor och nås endast med båt eller fallskärm. Stranden och havsbotten är gjorda av vita stenar, och omgiven av turkost vatten. Den är uppkallad efter ett skeppsbrott (MV Panagiotis), som sjönk på stranden runt 1980. Åsen området från Anafonitria har en liten utsiktsplats med utsikt över skeppsbrott, och det finns ett kloster i närheten. De unika och fantastiska bilderna av platsen är en favorit för BASE hoppare, och varje år hålls ett stort event i BASE kalendern på Navagio, i slutet av augusti.

Zakynthos har två hamnar. Den viktigaste hamnen ligger i Zakynthos stad och den andra i byn Agios Nikolaos. Från huvudhamnen finns en anslutning till hamnen i Kyllini, vilket är den vanliga vägen för ankomster till ön med båt från fastlandet. Från hamnen i Agios Nikolaos finns det en koppling till hamnen i Pesada på ön Kefalonia.

Guide till Kyllini

Den grekiska staden Kyllini ligger på peloponnesiska halvöns västligaste punkt. Det är förmodligen mest känd för sin hamn, som har en hektisk tidsplan färje ankomster och avgångar. Men för att se det som något mer än en plats för transitering saknas ett trick. Staden har en stor bakgrund, med ett medeltida slott som står vakt över en tjock tallskog med utsikt över staden. För en annan, markerar det början på en 11 kilometer lång kuststräcka med vit sand puffa upp till Joniska havet. Från slottet, som står på den högsta punkten, alla vägar slår ett spår till Kyllini stadskärna, där det finns ett torg som kantas av tavernor och butiker. Terracotta tak och lägenheter strö sedan i pittoreska oordning ner till en krångel strand som är en tillflyktsort för lugn och ro.

Staden har ett antal romerska och grekiska ruiner, men Crusaders fästning Chlemoutsi är den mest populära och kanske den viktigaste. Förutom att betjäna upp havet och dalen lämpliga som en kung, detta torg hunk av granit har en färgstark historia - i sin tur, har det varit bebott av germanska stammar, turkarna och venetianarna. Alla har format hur det ser ut, och resterna av slutare grindar, runda torn, innergårdar, cisterner, ett kapell och en moské är alla en del av sin make-up.