Färja från Swinemynde till Rønne

Swinemynde Rønne-rutten går mellan Polen och Bornholm och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. TT Line trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 5 timmar när Polferries servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 6 tim.

Det finns totalt 2 linjer att välja på vecka om du vill åka Swinemynde Rønne-rutten mellan Polen och Bornholm. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Swinemynde och Rønne

  • TT Line
    • 1 avgång(ar) per vecka 5 tim
    • Få pris
  • Polferries
    • 1 avgång(ar) per vecka 6 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Swinemynde Rønne

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Swinemynde Rønne-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Swinemynde

Swinoujscie, även känt i Sverige och Tyskland som Swinemünde, ligger i nordvästra Polen vid floden Swinas mynning i Östersjön. Staden utgörs av ett antal öar varav endast tre är befolkade, Usedom, Wolin och Karsibór. Hamnen ligger på Wolin och centrum på Usedom. På grund av färjetrafiken finns ingen bro mellan de två öarna, utan man måste ta färjan mellan dem.

Sevärdheter i staden inkluderar den 5 km långa badstranden, fortet "ängeln" från 1800-talet som är en replika av Änglaborgen i Rom, och havsmuséet som ligger i det forna rådhuset och som har utställningar om stadens historia, havsfiske och navigationsutrustning. Staden är kurort sen mitten på 1800-talet, och det anordnas fortfarande sparesor hit.

Här finns även Polens största och modernaste färjeterminal med regelbundna avgångar till destinationer i Danmark och Sverige.

Guide till Rønne

Rønne ligger på den danska ön Bornholm, ”solskensön”, som tillhör Danmark fast den geografiskt ligger närmare Sverige, Polen och Tyskland.
Här kan man koppla av och njuta av det vackra landskapet och det härligt lugna tempo som kännetecknar ön.
De äldre stadsdelarna har lockat till sig turister i många år, speciellt gatorna Laksegade och Storegade med sina många historiska byggnader som brukade inhysa stadens köp- och adelsmän.
Några av stadens landmärken är Bornholms museum, försvarsmuséet, St Nicolai-kyrkan, Smedegårdens ridskola och fyren som byggdes 1880.
Det är en liten och kompakt stad som lätt kan utforskas till fots.
Rønne är förbundet med resten av Danmark och omvärlden via färjelinjer till Køge, Ystad, Sassnitz och Swinoujscie.
Man kan även åka höghastighetskatamaran till Ystad och därifrån ta tåget till Köpenhamn.