Skopelos Island till Thessaloniki färja

Skopelos Island Thessaloniki rutten ansluter Skopelos med Grekland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Hellenic Seaways. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 3 timmar 40 minuter.

Skopelos Island Thessaloniki seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Skopelos Island - Thessaloniki färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 7 Avgångar per vecka 3 tim 40 min
    • Få pris

Skopelos Island guide

Skopelos är en grekisk ö som ligger i västra Egeiska havet och är en del av Norra Sporadernas ögrupp. Ön ligger öster om Pelionhalvön på det grekiska fastlandet och norr om ön Evia. På en klar dag syns grannön Skiathos tydligt från Skopelos. Den största staden på ön, som också är där öns största hamn finns, kallas också Skopelos och ligger i viken på öns norra kust.

Skopelos är en av de grönaste öarna i Egeiska havet och har ett brett utbud av blommor, träd och buskar. Den lokala vegetationen består huvudsakligen av skogarna i Aleppo Pines, Kermes Oaks, en liten skog av Quercus ilex, Oleo-Ceratonion Maquis, fruktträd och olivlundar. Tallskogar på Skopelos har ersatt ekarter som dominerade i det förflutna. Detta beror på en preferens för tallar, eftersom deras virke används i stor utsträckning för fartygskonstruktion.

Ön trafikeras av bärplansbåtar och färjor från hamnarna i Volos Magnesia och Agios Konstantinos, Fthiotis på grekiska fastlandet som också tillåter anslutningar till och från Alonissos och Skiathos. På sommaren finns det också en färja till och från Kymi på Evia.

Thessaloniki guide

Den grekiska staden Thessaloniki ligger i norra Grekland (Centrala Makedonien) och är den näst största grekiska staden, efter Aten. Thessaloniki kallas ofta som landets kulturella huvudstad. Även känd som "Salonica", är Thessaloniki den perfekta platsen att skämma bort dig själv i alla typer av lyx och godsaker, med fantastisk shopping, fina restauranger, ett piggt nattliv, högkvalitativa museum, och massor av konserter och evenemang, särskilt under sommarsäsongen . Det finns ett antal sevärdheter i Thessaloniki värt att besöka, nämligen dess historiska Vita tornet, bysantinska stadsmuren, traditionell grekisk arkitektur, och dess vackra strand, som är kantad med kaféer och butiker.

Även Thessaloniki kan vara en arkeologisk stad med ett antal antika platser, är det också bekvämt nära några exceptionella stränder, som ofta har en bra utbud av vattensporter. De flesta stränder är bara en kort bilresa bort, är grupperade runt Thermaikosbukten, med de mest populära stränder inklusive Angelochori, Aretsou, Galaxias, Nea Michaniona, Perea Beach och Platania, bland andra.