Färja från Formia till Ponza

Formia Ponza-rutten går mellan Italien och Pontine-öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Laziomar trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 30 minuter när Laziomar servicen kör upp till 11 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 20 min.

Det finns totalt 25 linjer att välja på vecka om du vill åka Formia Ponza-rutten mellan Italien och Pontine-öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Formia och Ponza

  • Laziomar
    • 14 avgångar per vecka 2 tim 30 min
    • Få pris
  • Laziomar
    • 11 avgångar per vecka 1 timme 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Formia Ponza

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Formia Ponza-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Ponza

Ponza är den största av Pontine öarna en attraktiv skärgård utanför den italienska kusten mellan Rom och Neapel. Med blått vatten och ett slående kuperat landskap är ön älskad av regelbundna besökare som försöker hålla dess charm en hemlighet. Ön är känd för sina blå grottorna som skapades av etruskerna. Bland dem är Ormar Grotto och den romerska Gallery en romersk tunnel som förbinder staden Ponza till (nu stängd) stor sandstrand som heter Chiaia di Luna på västra sidan. Ön har många arkeologiska ruiner synliga, inklusive egyptiska kanaane grekiska och feniciska Necropoli ruiner i mitten av ön. Det finns etruskiska ruiner på delar av ön rörig med romerska ruiner. En stor staty som heter Il Mamozio ("The Mummy") eller Il Mitreo som betyder mitra eller prästens hatt är en 3000 år gammal marmorstaty och hittades i hamnen. Föreställande en lokal ETRUSKISK konsul är det nu visas på ett museum i Napoli bakom skyddsplast där den återförenades med sitt huvud. Det är den äldsta kända etruskiska staty av sitt slag och extremt sällsynt.

Färjor tjänster från Ponza avgår till Neapel Terracina Formia och Anzio; det finns också bärplansbåtar (aliscafo) till Anzio och Formia som har restid på cirka 75 minuter.