Boka en färja från/till Umeå

Umeå färjehamn i Sverige förbinder Vasa i Finland med möjlighet att välja mellan upp till 10 överfarter per vecka. Restiden för Umeå till Vasa överfarten är 4 timmar och trafikkeras av Wasaline.

Umeå hamnkarta

Klicka här för karta

Umeå färjealternativ

Umeå färjetjänster

 • Wasaline
  • 10 Avgångar per vecka 4 tim
  • Få pris

Umeå guide

Umeå är den största staden i norra Sverige. Umeå är en av Sveriges nyaste och snabbast växande städer. Umeå har en befolkning på 110 000 människor. Insatser görs också för att utveckla Umeå ännu mer - målet är att passera 150 000 siffran före 2050.
Staden erbjuder världsklass konst, drama, film, industri, musik och forskning. Det syftar till att locka fler företag och bryta nybyggnation och inte minst bli en kulturhuvudstad till år 2014.

Umeå har expanderat i flera decennier. Tillväxten påskyndas verkligen upp år 1965, samma år som universitetet kastade upp sina dörrar. Uppenbarligen finns det ett samband. Utbildning ger kompetens som lockar företag som i sin tur lockar fler människor. Under de senaste 30 åren har bostäder i Umeå fördubblats och denna tillväxt fortsätter. 700 till 800 nya lägenheter byggs varje år.

Så här hittar du till Umeå hamn

 • Umeå Färjans hamnadress

  Blå Vägen 4, 91322 Holmsund

 • Umeå övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Umeå färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Umeå övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!