Pireus till Syros färja

Pireus Syros rutten ansluter Athen med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 13 gånger per vecka med en resetid på runt 3 timmar 30 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 55 min.

Så det är kombinerat 20 överfarter som erbjuds vecka på Pireus Syros rutten mellan Athen och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Pireus till Syros färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Athen till Kykladerna sida.

Pireus - Syros färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 13 Avgångar per vecka 3 tim 30 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 7 Avgångar per vecka 2 tim 55 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Pireus Syros

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Pireus Syros är en bil och 2 passagerare.

Pireus guide

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.

Syros guide

Även om den grekiska ön Syros tillhör Kykladernas ögrupp, är dess arkitektur mer medeltida än kykladisk. Huvudstaden på ön Syros, Ermoupolis, kännetecknas av sina eleganta venetianska herrgårdar, det pittoreska kvarteret Vaporia, de stora kyrkorna och de imponerande neoklassiska byggnaderna, såsom rådhuset och Apollo Theatre på det centrala torget. Stränderna i Syros är trevliga och avkopplande, med många turistanläggningar och boende som omger dem. Det finns tecken på boende på ön som går tillbaka till det 3:e årtusendet f.Kr. i regionerna Halandriani och Kastri. Resultat visar att det måste ha varit ett laboratorium för metallarbeten på ön, som hade handelsförbindelser med Mindre Asien. Under det 6:e århundradet f.Kr. var Syros ockuperat av Samians och många av Samos invånare flyttade till ön. På den tiden föddes den viktiga läkaren och filosofen Pherecydis i Syros och några år senare gick han till Samos och blev lärare i Pythagoras.