Olbia till Civitavecchia färja

Olbia Civitavecchia rutten ansluter Sardinien med Rom och körs för tillfället av 2 rederier. Grimaldi Lines service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 6 timmar 30 minuter när Tirrenia servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 5 tim 30 min.

Så det är kombinerat 28 överfarter som erbjuds vecka på Olbia Civitavecchia rutten mellan Sardinien och Rom. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta
För mer information besök vår Färjor från Sardinien till Rom sida.

Olbia - Civitavecchia färjerederier

 • Grimaldi Lines
  • 7 Avgångar per vecka 6 tim 30 min
  • Få pris
 • Tirrenia
  • 3 Avgångar per dag 5 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Olbia Civitavecchia

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Olbia Civitavecchia är en bil och 2 passagerare.

Olbia Civitavecchia färja recensioner

 • "Hund och familjer"

  Bekvämt, roligt och vi gillade hundarna och familjerna - atmosfärer av det.

  'Anonym' reste Olbia Civitavecchia med Moby Lines på Moby Freedom

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Väldigt bra"

  Loony tune teamet på Wonder färjan var roliga och barnen älskade det. Tack till en bra smak.

  'Anonym' reste Olbia Civitavecchia med Moby Lines på Moby Corse

  Lӓs mer Läs mindre

Olbia guide

Olbia är en italiensk stad som ligger i nordöstra Sardinien, i Gallura delregionen. Staden har en lång historia, och även om den numera oftast endast får besök av resenärer på genomresa till eller från Sardinien har Olbia tillräcklig charm för att förtjäna en del uppmärksamhet i sin egen rätt. Olbia har en eller två viktiga sevärdheter inom staden, och dess lilla historiska centrum är en trevlig plats att lunka omkring och att sitta på en restaurang eller bar. Det är inte dyrt i staden, och det är en bra bas för en dag eller två - kanske längre, om du planerar att ta en båttur, besöka stränder eller utforska närliggande sevärdheter. Olbias huvudattraktion är den medeltida Pisan-romanska kyrkan, uthuggen ur Galluran granit. I absiden finns två 1300-talsfresker, den vänstra visar San Simplicio, skyddshelgon för Olbia. Festa di San Simplicio, Olbias största festival, firas i tre dagar i mitten av maj.

Olbias hamn ligger på en ö kopplad till staden via en lång gångbro. Bilfärjor ansluter Olbia med italienska destinationer på fastlandet, inklusive Genua och Civitavecchia, nära Rom. ASPO buss nummer 9 förbinder hamnen med staden. Ytterligare destinationer är tillgängliga från Golfo Aranci, en hamn norr om Olbia.

Civitavecchia guide

Civitavecchia har de främsta kryssningsfartyg och hamnen för Rom, Italien. Denna attraktiva semesterortstaden med 58.000 invånare är på kusten av Tyrrenska havet, och ligger cirka 80 km norr väster om Rom i regionen Lazio i centrala Italien. Dess hamn går tillbaka mer än tusen år, till 101-108 e.Kr., då kejsar Trajanus beordrade att hamnen Centumcellae skulle byggas för att hantera djuphavsfiskefrakt för den romerska huvudstaden. Under och efter medeltiden, var Civitavecchia styrd av en rad punkter och påvar. Flera restaurerade medeltida och barock strukturer (inklusive den massiva Forte Michelangelo och försvarsmurar bakom hamnen) är påminnelser om Civitavecchia långa historia. Sightseeing i Civitavecchia börjar i hamnen, där besökare kan få en bra bild av kryssningsfartyg och färjor bassänger från strax innanför huvud eller södra ingången. Forte Michel, en fästning som beställdes av påven Giulio II i början av 1500-talet, ligger i anslutning till hamngrinden. Bakom och ovanför hamnen, bildar en 1700-tals försvarsmur ena sidan av Lungoporto Gramsci, en förhöjd gågata bredvid moderna flerbostadshus.

Bil- och passagerarfärjor länkar Civitavecchia till Sardinien, Sicilien, och andra destinationer inom Italien och utomlands.