Neapel till Trapani färja

Neapel Trapani rutten ansluter Italien med Sicilien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Liberty Lines. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 7 timmar.

Neapel Trapani seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Neapel till Trapani färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Italien till Sicilien sida.

Neapel - Trapani färjerederier

  • Liberty Lines
    • 1 Avgång per vecka 7 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Neapel Trapani

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Trapani guide

Känd som "City of the Two Seas" är Trapani en hamnstad i västra Sicilien som ligger på en udde som sträcker ut i havet med två stift som domineras av tornet i Ligny och av Lazzaretto. Med sina arabiska konturer och atmosfär är västra Sicilien insvept i färger och dofter av Afrika. Ett land historiskt knuten till havet dess kuststäder växte fram ur gamla handelshamnar omgivna av små fiskarbyar; landskapet präglas av blänkande vita saltdammar som sätter grunden till fantastiska solnedgångar. Tack vare sitt strategiska läge, gamla Drepanon (det ursprungliga namnet) var från början marknads utpost Erice och därefter en fenicisk handelshamn. Det blev sedan en romersk-provins, men de djupaste spåren var kvar på staden med de tre följande århundradena av arabiska dominansen. Runt Trapani sevärdheter inkluderar den medeltida muromgärdade kullen-town Erice Marsala (känd för sitt vin) och den antika grekiska platsen Selinunte. En av de bästa utflykter - och en utmärkt bas för ett par dagar - är en tre-ö skärgård strax utanför kusten Egadiska öarna. Två av öarna kan nås från Trapani på bara en halvtimme.