Neapel till Catania färja

Neapel Catania rutten ansluter Italien med Sicilien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, TTT Lines. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 12 timmar.

Neapel Catania seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Neapel till Catania färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Italien till Sicilien sida.

Neapel - Catania färjerederier

  • TTT Lines
    • 7 Avgångar per vecka 12 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Neapel Catania

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Neapel Catania är en bil och 2 passagerare.

Neapel guide

Napoli, eller Neapel är en stad i den italienska regionen Kampanien och ligger på Neapelbukten på den västra kusten i södra Italien. Staden är belägen mellan två vulkaniska områden, Vesuvius och Campi Flegrei. Sorrento och Amalfikusten ligger söder om staden, medan de romerska ruinerna i Pompeji, Herculaneum, Oplontis och Stabiae, som förstördes i vulkanen Vesuvius år 79 e.Kr., också är synlig i närheten. Hamnstäderna Pozzuoli och Baia, som var en del av den romerska flottanläggningen i Portus Julius, ligger norr om staden. Neapel har länge varit ett centrum för konst och arkitektur och är beströdd med medeltida, barock och renässanskyrkor, slott och palats. På 1800-talet gick Naples igenom en period av nyklassicism, efter upptäckten av de anmärkningsvärt intakta romerska ruinerna av Herculaneum och Pompeji.

Hamnen i Neapel har flera färje-, bärplansbåt- och SWATH- (Small Waterplane Area Twin Hull) och katamaran tjänster, som förbinder Neapel många platser i både den napolitanska provinsen, inklusive Capri, Ischia och Sorrento, och Salernitan provinsen, inklusive Salerno, Positano och Amalfi . Tjänster är också tillgängliga till destinationer längre bort, till exempel Sicilien, Sardinien, Ponza och de Eoliska öarna.

Catania guide

Catania ligger på den östra kusten av Sicilien, är Siciliens näst största stad och ligger på Joniska havet. I skuggan av vulkanen Etna, eller "A Muntagna" som lokalbefolkningen kallar det. Etna är ständigt närvarande och har i stor utsträckning format både historia och den faktiska förekomsten av Catania. Vid flera tillfällen förstörde vulkanutbrott staden, den mest förödande hände på 1700-talet. År 1669 täcktes Catania i lava och sedan bara 24 år senare år 1693 kom ytterligare en jordbävning som skakade staden ner till grunden. Beläget i utkanten av stadens torg, finns katedralen tillägnad St Agata, stadens skyddshelgon, som står på platsen för en 1100-tals kyrka som nästan helt förstördes under utbrottet. Dess ersättning är en mycket imponerande barockstruktur som innehåller några romerska kolonner som togs från amfiteatern. Dessa är inte de enda romerska elementen. Inuti fortsätter barocktema med flera utsmyckade kapell och en freskmålning av jordbävningen 1693. Bellini, Catania mest berömda son, är begravd här, liksom (i aska form) tre Aragonien kungar: Fredrik II, Ludvig och Fredrik III.