Milazzo till Filicudi färja

Milazzo Filicudi rutten ansluter Sicilien med Eoliska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Liberty Lines service kör upp till 3 gånger per dag med en resetid på runt 2 timmar 15 minuter när Siremar servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 50 min.

Så det är kombinerat 26 överfarter som erbjuds vecka på Milazzo Filicudi rutten mellan Sicilien och Eoliska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Milazzo - Filicudi färjerederier

  • Liberty Lines
    • 3 Avgångar per dag 2 tim 15 min
    • Få pris
  • Siremar
    • 5 Avgångar per vecka 4 tim 50 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Milazzo Filicudi

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Milazzo Filicudi är en bil och 1 passagerare.

Milazzo guide

Milazzo är en stad belägen på den italienska ön Sicilien. Det är den tredje största staden i provinsen Messina och har en befolkning på över 32.000. Staden ligger vid foten av halvön som sticker ut i Tyrrenska havet och ligger cirka 40 km från Siciliens huvudstad. Stadens sevärdheter inkluderar slottet Milazzo som tros ha börjat byggas av araberna, byggts ut av normanderna och återställts och stärkts av Fredrik II. Slottet omges av murar som inkluderar runda torn och en gotisk portal med anor från 14:e århundradet. Andra attraktioner i staden inkluderar kyrkan Our Lady of Mount Carmel, barockkyrkan av det heliga korset, och stenkyrkan av St Anthony av Padua och fristaden St Francis av Paola.

Från hamnen i Milazzo avgår färjor till de Eoliska öarna och Neapel.

Filicudi guide

Filicudi är en av de natursköna gruppen av Eoliska öarna som ligger utanför den nordöstra kusten av Sicilien, och är välkänd i synnerhet för dykning som är populärt resmål längs kusten här. En stor del av ön är nu utses till "naturreservatet Filicudi Island". Den vulkaniska ön är uppbyggd av flera lager av lava, varav den äldsta är beläget i havet framför "Fili di Sciacca" medan den största och äldsta skiktet är den så kallade "Fossa delle Felci" och den senaste är begreppet "Montagnola '. Sluttningarna av ön är mestadels brant och stenig, med hus grupperade kring "Porto Pecorini" och särskilt "Valdichiesa", där du kan se kyrkan Saint Stephen, skyddshelgon av ön. De "revben" av Filicudi är täckta med skog som sträcker sig ner till havet, omväxlande med smala dalgångar och branta klippor, som "Giafante" rock och "Punta Zotta", och grottorna vid havet. Till norra delen av ön är den spektakulära "Punta Zucco Grande" (med tio lager av lava) med den östra sidan av ön är en mindre hård miljö. Bland de vackraste landskapen här är den "Punta Perciato" och de gigantiska stenblocken i "Rupi delle Sciare" ["Klippor av" Sciara '"], som är branta lodräta klippor med utsikt över havet.