Boka en färja från/till Köpenhamn

Köpenhamn färjehamn i Danmark förbinder Oslo i Norge med möjlighet att välja mellan upp till 7 överfarter per vecka. Restiden för Köpenhamn till Oslo överfarten är 17 timmar 15 minuter och trafikkeras av DFDS Seaways.

Köpenhamn hamnkarta

Klicka här för karta

Köpenhamn färjealternativ

Köpenhamn färjetjänster

 • DFDS Seaways
  • 7 Avgångar per vecka 17 tim 15 min
  • Få pris

Köpenhamn guide

Köpenhamn är huvudstaden i Danmark. Det grundades omkring 1000 av Sven I Tveskägg och hans son Knut den store. Det var bara en fiskeby med namnet "Havn" (hamnen) fram till mitten av 1100-talet då den växte.Den utmärkta hamnen uppmuntrade Köpenhamns tillväxt tills det blev ett viktigt centrum för handel.
Under andra världskriget ockuperades Köpenhamn av tyska trupper tillsammans med resten av landet från 9 april 1940 till 4 maj, 1945.
Staden har vuxit kraftigt sedan kriget och på sjuttiotalet med den så kallade fem-finger-plan har det tillkommit många tåglinger till omgivande städer och förorter.
I köpenhamn finns det många fina och spännande platser att besöka. Det är en otrolig stad!

Så här hittar du till Köpenhamn hamn

 • Köpenhamn Färjans hamnadress

  Dampfærgevej 30, 2100 Kobenhavn O

 • Köpenhamn övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Köpenhamn färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Köpenhamn övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!