Jersey till Portsmouth färja

Jersey Portsmouth rutten ansluter Jersey med England. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Condor Ferries. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 8 timmar 50 minuter.

Jersey Portsmouth seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Jersey till Portsmouth färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Jersey till England sida.

Jersey - Portsmouth färjerederier

 • Condor Ferries
  • 7 Avgångar per vecka 8 tim 50 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Jersey Portsmouth

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Jersey Portsmouth är en bil och 1 passagerare.

Jersey Portsmouth färja recensioner

 • "Jag skulle glatt rekommendera dem.."

  Jag har åkt med många färjor innan men Condor Ferries färjor var rent och väl organiserade. Toaletterna luktade 'ven fräsht och rent. Servicen var bra vid terminalen. Våran hytt var också bra och bekväm. Det var ett under att cafeet var öppet med tanken på att det var under vinter, då inte så många åker färja. Mycket bra. Det var även bra priser i barnen. Man kunde även gå och shoppa i taxfree.

  'Christopher' reste Jersey (St Helier) Portsmouth med Condor Ferries på Commodore Clipper

  Lӓs mer Läs mindre

Jersey guide

St Helier är huvudstad på ön Jersey, som är den största av Kanalöarna som ligger i Engelska kanalen. Jersey har en separat relation till den brittiska kronan från de övriga kronbesittningarna Guernsey och Isle of Man. Den är inte en del av Förenade kungariket, och har en internationell identitet skild från Storbritannien, men Storbritannien är konstitutionellt ansvarig för försvaret av Jersey. Jersey Museum and Art Gallery är ett populärt resmål för besökare till St Helier. Museet berättar historien om Jersey från yngre stenåldern till nutid. Besökare kan se öns finaste skatter på display, inklusive en ovärderlig bronsålders guldhalskedja och Millais berömda porträtt av Lillie Langtry. Om du vill ha något lite mer avkopplande varför inte tillbringa dagen på en av Jerseys härliga stränder eller fördriva tiden på ett av St Helier många kaféer, barer och restauranger.

Hamn Jersey ligger vid södra änden av ön i huvudstaden St Helier på St Aubin Bay. Faciliteterna på hamnen är bl.a. flera restauranger och butiker, inklusive taxfreebutiker. Färjetrafik från Jersey är omfattande och drivs av Condor Ferries och Emeraude Jersey Ferries, med regelbundna avgångar till Frankrike och England, samt till ön Guernsey. Tre tjänster går till Storbritannien, bland annat till Portsmouth, Poole och Weymouth; en tjänst till St Malo i Frankrike och den andra till Guernsey.

Portsmouth guide

Staden Portsmouth ligger på Englands kust i grevskapet Hampshire. Staden har en lång och stark koppling till Royal Navy som spänner över århundraden och var en gång en del av världens varvsindustri, bygga den allra första torrdockan i det sena 1500 århundradet, som fortfarande används idag. Portsmouth är fortfarande en betydande bas för Royal Navy och är hem för många framstående fartyg, med dess förnämsta prydnad är flaggskeppet för Lord Nelson, HMS Victory. På grund av dess strategiska betydelse, Portsmouth bombades ganska utför under andra världskriget och så är nu mycket en blandning av nytt och gammalt, med några av de mest historiska områden inklusive Hard och Point. Förorten Southsea är en favorit för familjer på semester i Portsmouth och har en lång strand, två bryggor och en bra turistinformation. Southsea är en särskilt livlig del av Portsmouth och har många barer, kaféer och en rolig nöjespark på Clarence Pier.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Le Havre, Bilbao, Cherbourg, Caen, St Malo, St Helier, St Peter Port och Ryde.