Göteborg till Kiel färja

Göteborg Kiel rutten ansluter Sverige med Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Stena Line. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 14 timmar 30 minuter.

Göteborg Kiel seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Göteborg - Kiel färjerederier

 • Stena Line
  • 7 Avgångar per vecka 14 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Göteborg Kiel

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Göteborg Kiel är en bil och 2 passagerare.

Göteborg Kiel färja recensioner

 • "utmärkt sätt att komma till Tyskland"

  Vi fann detta sätt alldeles utmärkt att komma till Tyskland under en natt då vi kunde vila och sedan starta vår färd på morgonen utvilade. Trivsam resa.

  'Anonym' reste Göteborg Kiel med Stena Line på Stena Scandinavica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa med husbil och 2 vuxna från Borlänge"

  Mycket trivsam överfart och skönt med möjlighet till vila istället för att köra själv. Var pigg för att fortsätta med vår resa vidare ned i Tyskland vid ankomst.

  'Siw' reste Göteborg Kiel med Stena Line på Stena Scandinavica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Economic and relaxing start to a European trip."

  If driving to Europe from Stockholm I think it is the perfect solution to take the ship from Gothenburg to Kiel. One can start in the morning from Stockholm 9-10 o'clock arrive in Gothenburg with a good margin to find the terminal and drive on board. This then gives you a good night's sleep in pleasant surroundings on board with good food. You are still moving towards Europe and when you add up todays fuel costs, hotel, diner, and ferry or bridge costs, and the fact that you can relax it gives an economical and relaxing start to your trip.

  'Bryan' reste Göteborg Kiel med Stena Line på Stena Germanica

  Lӓs mer Läs mindre

Göteborg guide

Göteborg är en stad som ligger på västkusten i Sverige, ungefär halvvägs mellan städerna Köpenhamn i Danmark och Oslo i Norge. Staden ligger vid mynningen av Göta älv, som fortsätter ut i Kattegatt, en del av Nordsjön, och har hjälpt staden att växa i betydelse som handelsstad. Göteborgs hamn är den största i sitt slag i Norden. Staden har ett rikt industriellt och kulturellt arv. I Göteborg grundades biltillverkaren Volvo 1927 och har också två universitet, Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola.

Staden är också hem för några av de största kulturella händelserna i Skandinavien. Den internationalla filmfestivalen har hållits i staden sedan 1979, och Way Out West och Metaltownfestivalerna hålls också i Göteborg.

Framme vid hamnen när man kommer med båt, kommer besökarna att passera attraktionerna vid vattnet, då Göteborgs hamn har en ovanligt praktisk funktion för avstigning i stadens centrum. Den nyöppnade passagerar- och färjeterminalen ligger mittemot stadens centrum på Göta älv. Färjetrafik från hamnen avgår mot Frederikshavn i Danmark, Kristiansand i Danmark och Kiel i Tyskland.

Kiel guide

Den nordtyska staden Kiel ligger sydöst om den jylländska halvön och ligger vid stranden av Östersjön. Staden är belägen cirka 90 km norr om staden Hamburg och är en av Tysklands större sjöfarts knutpunkter. Kiel har varit en av de traditionella hemmen i den tyska flottans Östersjöflottan och fortsätter att vara ett stort högteknologiskt center. Kiel är också en viktig sjöfart hubb tack vare sitt läge på Kiel Fjord (Kieler Förde) och den mest trafikerade konstgjorda vattenväg i världen Kielkanalen (Nord-Ostsee-Kanal). Flera passagerarfärjor till Sverige Norge Ryssland och andra länder operera från stadens hamn. Idag är Kiel hamn en viktig anhalten för kryssningsfartyg turnerar Östersjön.

För besökare som vill utforska staden Kiel har också ett antal museer, inklusive zoologiska geologiska historiska konst, industri och militära museer. Anmärkningsvärd är den Stadt- und Schifffahrtsmuseum Warleberger Hof (City och Maritime Museum), som tillhör föreningen Museen am meer.