Genua till Barcelona färja

Genua Barcelona rutten ansluter Italien med Spanien. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Grandi Navi Veloci. Det finns överfarter upp till 3 gånger vecka med en resetid från ca 19 timmar 30 minuter.

Genua Barcelona seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Genua till Barcelona färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Italien till Spanien sida.

Genua - Barcelona färjerederier

 • Grandi Navi Veloci
  • 3 Avgångar per vecka 19 tim 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Genua Barcelona

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Genua Barcelona är en bil och 2 passagerare.

Genua Barcelona färja recensioner

 • "GNV"

  Hytt faliciteterna och färjan var utmärkt. Städad och ren. Personalen var hjälpsamma och boardningen gick snabbt. Blev lite förvirrad vid avlastningen i Barcelona men det var för spräket. Men annars var allting bra.

  'Bruce' reste Genua Barcelona med Grandi Navi Veloci på Splendid

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Inte så rent"

  Vänlig personal. Maten var dyr. Gammal färja. Inte bra upplagd. Vi rekommenderar er att boka en hytt, sätena var inget bra alls. Pålastningen var ett kaos, fick vänta på en pakering i 2 hrs i solen.

  'Anonym' reste Genua Barcelona med Grandi Navi Veloci på Majestic

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Vad jag tycker"

  Vi bokade säten och de var bra och bekväma. Vi tyckte det var värt istället för en hytt. Personalen kom med dricka osv och det var rent man kunde kolla tv också.

  'Wendy' reste Genua Barcelona med Grandi Navi Veloci på Excellent

  Lӓs mer Läs mindre

Genua guide

Genua är en hamnstad i Italien och huvudstad i regionen Ligurien, som ligger vid Medelhavet. Den gamla staden i staden förklarades som världsarv av UNESCO år 2006 och staden i allmänhet har en rik historia av konst, musik, arkitektur och gastronomi. Staden förklarades därför till Europas kulturhuvudstad 2004. Genua är också födelseplatsen för Christopher Columbus och Niccolo Paganini.

Genuas historiska centrum är en labyrint av torg och smala caruggi (typiska Genuesiska gränder), med medeltida egenskaper från 1600-talet och barocken (San Matteo torget och gamla via Aurea, nu via Garibaldi). Rester av de gamla 1700-talsmurarna är fortfarande synliga i närheten San Lorenzo katedralen, som är den mest besökta platsen för tillbedjan i Genua.

Genuas hamn är den största italienska kommersiella och industriella hamnen och en av Europas mest aktiva hamnar i Medelhavet. Färjeterminalen ligger i Calata Chiappella, mellan Ponte Assereto och Ponte Colombo. Från hamnen avgår färjorna främst till Sardinien, Sicilien, Korsika, Spanien, Tunisien och Marocko. Färjeterminalen har många våningar och är tillgänglig med rullstol. På den översta våningen finns väntrum och ett stort shoppingcenter.

Barcelona guide

Den spanska staden Barcelona ligger vid kusten mellan mynningarna av floden Llobregat och River Besos och gränsar i väster av Serra de Collserola bergskedjor. Barcelona är huvudstad i den autonoma regionen Katalonien och är Spaniens näst största stad efter Madrid. Grundades som en romersk stad, under medeltiden blev Barcelona huvudstad i länet av Barcelona. Efter sammanslagning med kungariket Aragonien fortsatte Barcelona att vara en viktig stad i kronan av Aragonien. Barcelona har ett rikt kulturarv och är idag ett viktigt kulturellt centrum och ett stort turistmål. Särskilt känd är arkitektoniska verk av Antoni Gaudí och Lluís Domènech i Montaner som har utsetts till ett av Unescos världsarv.

Barcelona har många museer, som täcker olika områden och epoker. The National Museum of Art i Katalonien innehåller en välkänd samling av romansk konst medan Barcelona Museum of Contemporary Art fokuserar på post-1945 katalanska och spanska konsten. Fundació Joan Miró, Picasso-museet och Fundació Antoni Tàpies innehåller viktiga samlingar av dessa världsberömda konstnärer, liksom Can Framis Museum som fokuserar på post 1960 Katalanska konst som ägs av Fundació Vila Casas.

Barcelona är en stor färjeterminal för linjer till Mallorca, Genua, Ibiza och Marocko (Tanger Med). Bryggorna för färjor och kryssningsfartyg ligger nära stadens centrum porten börjar precis i slutet av Las Ramblas.