Fournoi till Pythagorio färja

Fournoi Pythagorio rutten ansluter Egeiska öarna med Samos. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Dodekanisos Seaways. Det finns överfarter upp till 3 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 10 minuter.

Fournoi Pythagorio seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Rutt- och hamndetaljer

Klicka här för karta

Fournoi - Pythagorio färjerederier

  • Dodekanisos Seaways
    • 3 Avgångar per vecka 1 timme 10 min
    • Få pris

Fournoi guide

Fournoi är en skärgård av små grekiska öar som ligger mellan öarna Ikaria, Samos och Patmos på i nordegeiska havet. Den största staden, som delar samma namn som ön, är också öns största hamn. Den orörda ön är rik på historia med fornlämningar ända från Ioniansen, klassisk och hellenistisk tid, som är placerade över hela ön. Sevärdheter är den cyklopiska muren med spår av en Akropolis på Hill of Ai Giorgis, ruinerna av det antika templet i Kamari och resterna av bostäder på havsbotten, helgedomen till Poseidon vid Agia Triada i Chryssomilia, den gamla stenbrottet Petrokopio. De flesta invånare på Fourni lever av fiske, jordbruk eller jordbruk, och en del av dem arbetar inom turistnäringen. På huvudön finns ett antal vackra stränder som Vlychada, Vitsilia, Petrokopio, Elidaki och Bali. I äldre tider kallades Fourni för Korseon och det var platsen för pirater.