Sverige

Hur du bokar färjor från Sverige till Estland

Det finns 2 färjerutter som traffikeras mellan Sverige och Estland som totalt ger dig 14 överfarter per vecka att välja mellan. Tallink Silja traffikerar 1 rutt, Stockholm till Tallinn går 7 gånger i veckan. DFDS Seaways traffikerar 1 rutt, Kapellskär till Paldiski går 6 gånger i veckan. St Peter Line traffikerar 1 rutt, Stockholm till Tallinn går 1 gång i veckan.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Sverige till Estland.

Sverige Estland färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Sverige till Estland

Om Sverige:

Sverige har en avundsvärd levnadsstandard, blandat ett system av högteknologiska kapitalism och omfattande sociala förmåner. Landet har ett modern distributionssystem, utmärkt intern och extern kommunikation samt kvalificerad arbetskraft.

Sverige har inte deltagit i något krig på nästan två århundraden. Neutralitet bevarades i båda världskrigen.

Landet är ett stort och geografiskt varierande land vars känsla av utrymme är en av de bästa funktionerna.
Västkusten hyser en mängd historiska portar - Göteborg, Helsingborg och Malmö. I Malmö kan ni lätt åka över via Öresundsbron och besöka Danmarks huvudstad Köpenhamn.
Den förtjusande staden Helsinborg har även lätta anslutningar över till den danska staden Helsingör, då en färja endast tar 20 minuter!

Stockholm som är huvudstaden är landets högsta attraktion, en bunt öar bostäder monumentala arkitektur, fina museer och landets mest aktiva kultur och nattliv.

I mellersta och norra Sverige finns det stora delar av skogar, sjöar - ca 96.000 st - och några av de bästa vildmark vandring i hela Europa. Två tågsträckor som är kopplade till söder. Den östra sträckan går nära Bottenhavskusten där den passerar gamla trä-byggda städer och hamnar där färjor går över till Finland. När ni är uppe norra Sverige få vi hoppas att ni får stöter på det otroliga naturfenomenet norrsken.

Om Estland:

Estland är ett land som ligger i Baltikum i nordöstra Europa. Grannländerna är Lettland, Ryssland och Finland. 10 % av Eslands yta består av öar i Östersjön och i Finska viken, totalt 1500 öar. Mellan Rigabukten och Östersjön ligger landets största öar som heter Ösel och Dagö.
Tallinn är Estlands huvudstad men även den största staden. Där bor omkring 400 000 invånare och ligger belägen vid Finska viken i norra delen längst kusten.
Terrängen består av slätter och kulllandskap. Det finns många stora områden som är steniga och bergiga, men det finns även rikligt med skog. Landet har även ett antal myrar och 3 794 kilometer lång kuststräcka.
Efter landets självständighet är 1991 från Sovjet har resmöjligheterna förbättrats, då det även har byggts många hotell i de centrala delarna.