Danmark

Hur du bokar färjor från Danmark till Sverige

Det finns 2 färjerutter som traffikeras mellan Danmark och Sverige som totalt ger dig 56 överfarter per vecka att välja mellan. Stena Line traffikerar 2 rutter, Fredrikshamn till Göteborg går 6 gånger per dag & Grenå till Varberg ca 14 gånger i veckan.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Danmark till Sverige.

Danmark Sverige färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Danmark till Sverige

Om Danmark:

Danmark är det enklaste skandinaviska landet att resa till, både i fråga om kostnader och avstånd. Bortsett från en handfull små öar är det tre öar som utgör landet – Själland, Fyn och halvön Jylland, som sträcker sig norrut från Tyskland.
De allra flesta besökarna åker till Själland och närmare bestämt till huvudstaden Köpenhamn. Köpenhamn är en spännande brännpunkt med ett vackert gammalt centrum där det finns ett bra utbud av museer att besöka och ett bullrande nattliv.
På Själlands mindre granne, Fyn kan ni hitta den mysiga staden Odense där den välkända författaren H.C Andersen kom ifrån.
Jylland som är landets största ö, dit ni kan åka till för att njuta av Danmarks mest varierade landskap, allt från mjuka gröna kullar till ödsliga ljunghedar. Århus och Ålborg är två av de livligaste städerna efter huvudstaden Köpenhamn.
Ni kan även tar er till Skagen som ligger långst upp i Danmark för att se det spektakulära naturfenomet där två delar av Nordsjön och Östersjön möts. I skagen finns det även olika sevärda konstmuseum att besöka.

Om Sverige:

Sverige har en avundsvärd levnadsstandard, blandat ett system av högteknologiska kapitalism och omfattande sociala förmåner. Landet har ett modern distributionssystem, utmärkt intern och extern kommunikation samt kvalificerad arbetskraft.

Sverige har inte deltagit i något krig på nästan två århundraden. Neutralitet bevarades i båda världskrigen.

Landet är ett stort och geografiskt varierande land vars känsla av utrymme är en av de bästa funktionerna.
Västkusten hyser en mängd historiska portar - Göteborg, Helsingborg och Malmö. I Malmö kan ni lätt åka över via Öresundsbron och besöka Danmarks huvudstad Köpenhamn.
Den förtjusande staden Helsinborg har även lätta anslutningar över till den danska staden Helsingör, då en färja endast tar 20 minuter!

Stockholm som är huvudstaden är landets högsta attraktion, en bunt öar bostäder monumentala arkitektur, fina museer och landets mest aktiva kultur och nattliv.

I mellersta och norra Sverige finns det stora delar av skogar, sjöar - ca 96.000 st - och några av de bästa vildmark vandring i hela Europa. Två tågsträckor som är kopplade till söder. Den östra sträckan går nära Bottenhavskusten där den passerar gamla trä-byggda städer och hamnar där färjor går över till Finland. När ni är uppe norra Sverige få vi hoppas att ni får stöter på det otroliga naturfenomenet norrsken.