Färja från Zante till Brindisi

Zante Brindisi-rutten går mellan Joniska öarna och Italien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. European Seaways trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 18 timmar 30 minuter när Red Star Ferries servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 18 tim.

Det finns totalt 2 linjer att välja på vecka om du vill åka Zante Brindisi-rutten mellan Joniska öarna och Italien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Zante och Brindisi

  • European Seaways
    • 1 avgång(ar) per vecka 18 tim 30 min
    • Få pris
  • Red Star Ferries
    • 1 avgång(ar) per vecka 18 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Zante Brindisi

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Zante Brindisi-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Zante

Zakynthos, som ibland kallas Zante är en grekisk ö som ligger i Joniska havet och är den tredje största av de Joniska öarna. Ön ligger cirka 20 km väster om det grekiska fastlandet och cirka 15 km söder om ön Kefalonia. Det mest berömda landmärket på ön är Navagio beach. Det är en vik på den sydvästra kusten, isolerad med höga klippor och nås endast med båt eller fallskärm. Stranden och havsbotten är gjorda av vita stenar, och omgiven av turkost vatten. Den är uppkallad efter ett skeppsbrott (MV Panagiotis), som sjönk på stranden runt 1980. Åsen området från Anafonitria har en liten utsiktsplats med utsikt över skeppsbrott, och det finns ett kloster i närheten. De unika och fantastiska bilderna av platsen är en favorit för BASE hoppare, och varje år hålls ett stort event i BASE kalendern på Navagio, i slutet av augusti.

Zakynthos har två hamnar. Den viktigaste hamnen ligger i Zakynthos stad och den andra i byn Agios Nikolaos. Från huvudhamnen finns en anslutning till hamnen i Kyllini, vilket är den vanliga vägen för ankomster till ön med båt från fastlandet. Från hamnen i Agios Nikolaos finns det en koppling till hamnen i Pesada på ön Kefalonia.

Guide till Brindisi

Den italienska hamnstaden Brindisi ligger vid Adriatiska kusten i regionen Apulien i landet. Liksom många av de andra städerna på Puglia I adriatiska kusten, är Brindisi historia oupplösligt knuten till den mark som ligger över havet i öster. Tack vare sin stora naturliga hamn, staden har alltid varit och fortsätter att vara, en av Italiens viktigaste hamnar. Idag är det den viktigaste utgångspunkten för bilfärjor på väg till Grekland och på Balkan, men under grekiska och framför allt romartiden och under medeltiden, tjänade många andra ändamål. Det finns många saker att göra och se i staden inklusive Castello Svevo (eller slott Grande) och Aragonien slott. Den förstnämnda byggdes av kejsar Fredrik II och har en trapetsoid plan med massiva fyrkantiga torn. Den senare byggdes av kung Ferdinand I av Neapel i slutet av 1500-talet på S. Andrea ön som vetter mot stadens hamn.

Från stadens hamn går det färjor till destinationer inklusive Paxi, Korfu, Igoumenitsa, Zakynthos och Patras.