Färja från Trelleborg till Swinemynde

Trelleborg Swinemynde-rutten går mellan Sverige och Polen. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, TT Line. Färjor avgår upp till 9 gånger vecka med en resetid på ca 5 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Trelleborg Swinemynde-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Trelleborg och Swinemynde

 • TT Line
  • 9 avgångar per vecka 5 tim 45 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Trelleborg Swinemynde

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Trelleborg Swinemynde-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Trelleborg till Swinemynde

 • "Resa til Polen"

  Åkte tre gånger. Jag är nöjd.

  'Aleksandra' reste Trelleborg Swinemynde med TT Line på Nils Dacke

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Reserverad sittplats"

  Åkte i oktober och hade bokat "sovfåtöljer" men de var så hårda och obekväma att sitta i så sova blev det dåligt med. Bättre att sitta i cafeterian (eller boka hytt). Inte mycket folk, vilket var skönt. Dock kunde det kanske finnas lite fler toaletter.

  'Anonym' reste Trelleborg Swinemynde med TT Line på Nils Dacke

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Ok, men trevligare färjor finns."

  Soldäck utan några sittmöbler.

  'Lennart Abrahamsson' reste Trelleborg Swinemynde med TT Line på Nils Dacke

  Lӓs mer Läs mindre
 • "resan"

  bra resa som tog mej dit jag ville....punktligt. Tack

  'Patrik' reste Trelleborg Swinemynde med TT Line på Nils Dacke

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Trelleborg

Trelleborg i Skåne är Sveriges sydligaste stad. Den har fått sitt namn efter en ringborg som anlades här redan på vikingatiden, och som kallades just för 'trelleborg'. Här finns ett museum tillägnat muren med vikingagård, utställningar och café. Staden nämns i skrift första gången 1257 och är en av Skånes äldsta städer.

Trelleborg är ett populärt resmål bland tyska turister på grund av färjeförbindelserna med Rostock, Sassnitz och Travemünde i Tyskland. 1897 öppnade reguljär färjetrafik mellan Trelleborg och Sassnitz och trafiken till Travemünde inleddes 1962, medan färjelinjen till den tidigare östtyska staden Rostock invigdes efter Berlinmurens fall 1989. Färjorna transporterar både passagerare på endagsresor, bilar med semestrande familjer och tunga lastbilar på väg genom Europa. År 1917 anlände Lenin, som då var satt i exil, med färja från Sassnitz till Trelleborg på väg tillbaka till Ryssland för att leda revolutionen.

Guide till Swinemynde

Swinoujscie, även känt i Sverige och Tyskland som Swinemünde, ligger i nordvästra Polen där floden Swina mynnar ut i Östersjön. Staden består av 44 öar varav endast tre är befolkade, Usedom, Karsibor, samt Polens största ö Wolin. Runt 80% av invånarna bor på den polska delen av Usedom (ön är delad mellan Polen och Tyskland). Staden angränsar till Oderlagunen, Östersjön och Tyskland och täcker en yta om 200 kvadratkilometer. Från Swinoujscie är det 150 km till Danmark, 175 km till Sverige och 160 till Berlin. Väl värd ett besök är den historiska fyren på ön Wolin som ger en fantastisk utsikt över staden. Den byggdes 1858 och är med sina 68 meter Östersjöns högsta fyr.

Här finns även Polens största och modernaste färjeterminal med regelbundna avgångar till destinationer i Danmark och Sverige.