Tyvärr finns inte Seydisfjordur - Hirtshals tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Seydisfjordur - Hirtshals

Seydisfjordur - Hirtshals rutten traffikerades av Smyril Line.

Seydisfjordur - Hirtshals rutten traffikeras inte längre och det finns inga direkta färjealternativ för överfarter mellan Island och Danmark heller. Sök gärna igenom våra rutt, hamn, destination och färjerederisidor för att se om det finns några andra alternativ eller följ länkarna på den här sidan för mer information.

Du kan också boka biljetter för tusentals andra rutter från vår sökbox.

Genomsnittligt pris för Seydisfjordur Hirtshals

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Seydisfjordur Hirtshals-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Seydisfjordur

Seydisfjordur är en stad belägen i Eastfjords på Island vid den innersta punkten av fjorden med samma namn. En väg över Fjarðarheiði bergspass ansluter Seydisfjordur till resten av Island; 27 km till ringleden och Egilsstaðir. Seydisfjordur är omgiven av berg på alla sidor med de mest framträdande är Mt. Bjólfur västerut och Strandartindur österut. Fjorden i sig är tillgänglig på varje sida från staden genom att följa den huvudleden som leder genom staden. Längre ut i fjorden är det ganska avsides, men det är ett rikt djurliv, inklusive lunnefågelkolonier.

Staden Seydisfjordur är känd för sina gamla trähus och besökare kan fortfarande se tecken på de urbana gatukonfigurationer inom dess stadsstruktur. Staden har en camping, andra anläggningar för campare, hotell, pool, bibliotek, sjukhus, post, systembolag och andra butiker. Seydisfjordur har också ett levande kulturliv med ett konstcentrum, ett Tekniskt museum och hembygdsmuseum och de enda två biograferna på östra Island. Lunga konstfestival äger rum i Seydisfjordur i juli och världsberömda konstnären Dieter Roth hade en bostad och ateljé i staden. Den Dieter Roth Academy är centrerad i det kulturella centrumet Skaftfell.

Guide till Hirtshals

Beläget på toppen av Jyllands halvö i norra Danmark är Hirtshals en stad och hamn vid kusten av ön Vendsyssel-Thy. Staden utvecklades kring den konstgjorda hamnen som byggdes mellan 1919 och 1931. År 1925 öppnade Hjørring-Hirtshals järnvägen för att koppla hamnen i Hirtshals med det danska järnvägsnätet. År 1966 utvidgades hamnen och blev en av de största fiskehamnarna i Danmark. Fisket spelar en stor roll för staden och dess invånare liksom turism och uthyrning av sommarstugor. På grund av de färjeanslutningar med Norge är butikerna i Hirtshals manga på det stora antalet besökare särskilt norrmän som handlar i den lilla staden året runt. En populär turistattraktion i staden är Nordsoen Oceanarium och är en av de största akvarierna i Europa. Akvariet har över 70 olika arter i sin samling.

Från hamnen kan färjor tas till Bergen Kristiansand Stavanger Langesund Larvik Seydisfjordur och Torshavn