Färja från Rønne till Swinemynde

Rønne Swinemynde-rutten går mellan Bornholm och Polen och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. TT Line trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 30 minuter när Polferries servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 6 tim.

Det finns totalt 2 linjer att välja på vecka om du vill åka Rønne Swinemynde-rutten mellan Bornholm och Polen. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Rønne och Swinemynde

  • TT Line
    • 1 avgång(ar) per vecka 6 tim 30 min
    • Få pris
  • Polferries
    • 1 avgång(ar) per vecka 6 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rønne Swinemynde

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Rønne Swinemynde-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Rønne

Ronne är en stad belägen på den danska ön Bornholm i Östersjön. Det är en ganska liten ö, som mäter cirka 29 kvadratkm med cirka 11.500 invånare. Ön har en naturlig hamn och på grund av detta, och på grund av sitt läge i Östersjön, har stadens historia påverkats av både tyska och svenska influenser under tiden för dess utveckling som sillfiskehamn. Staden är idag ett populärt turistmål där de flesta besökarna kommer från Danmark, Tyskland, Sverige och Polen för att uppleva stadens kullerstensgator, museer och korsvirkeshus. Två gator av särskilt intresse är Laksegade och Storegade, som innehåller många historiska hus som en gång var hem och handelsbyggnader åt köpmän och adelsmän. Sevärdheter är Bornholms Museum, Försvarsmuseumet, St Nicolas kyrka, Smedegårds ridskola i södra delen av staden och fyren som byggdes 1880.

Ronne är ansluten till resten av Danmark och till omvärlden med färjetrafik till Køge, Ystad, Sassnitz och Swinoujscie. Det finns också en hög hastighetkatamaran länk till Ystad som ansluter till en direkt tågförbindelse mellan Ystad och Köpenhamn.

Guide till Swinemynde

Swinoujscie, även känt i Sverige och Tyskland som Swinemünde, ligger i nordvästra Polen där floden Swina mynnar ut i Östersjön. Staden består av 44 öar varav endast tre är befolkade, Usedom, Karsibor, samt Polens största ö Wolin. Runt 80% av invånarna bor på den polska delen av Usedom (ön är delad mellan Polen och Tyskland). Staden angränsar till Oderlagunen, Östersjön och Tyskland och täcker en yta om 200 kvadratkilometer. Från Swinoujscie är det 150 km till Danmark, 175 km till Sverige och 160 till Berlin. Väl värd ett besök är den historiska fyren på ön Wolin som ger en fantastisk utsikt över staden. Den byggdes 1858 och är med sina 68 meter Östersjöns högsta fyr.

Här finns även Polens största och modernaste färjeterminal med regelbundna avgångar till destinationer i Danmark och Sverige.