Tyvärr finns inte Hirtshals - Seydisfjordur tjänsten längre tillgänglig.
...

Färjor till Hirtshals - Seydisfjordur

Hirtshals - Seydisfjordur rutten traffikerades av Smyril Line.

Hirtshals - Seydisfjordur rutten traffikeras inte längre och det finns inga direkta färjealternativ för överfarter mellan Danmark och Island heller. Sök gärna igenom våra rutt, hamn, destination och färjerederisidor för att se om det finns några andra alternativ eller följ länkarna på den här sidan för mer information.

Du kan också boka biljetter för tusentals andra rutter från vår sökbox.

Genomsnittligt pris för Hirtshals Seydisfjordur

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Hirtshals Seydisfjordur-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Hirtshals

Hirtshals är en stad och hamn som ligger vid kusten i Skagerrak på ön Vendsyssel-Thy, som är högst upp på den jylländska halvön i norra Danmark. Staden är kanske mest känd för sitt fiske och färjehamn. Fisket spelar en stor roll för staden och dess invånare, liksom turism och uthyrning av sommarstugor. På grund av anslutningarna med färja till Norge, så går butikerna i Hirtshals mycket bra då de får ett stort antal besökare, särskilt norrmän, som handlar i den lilla staden året runt. Nordsoen Oceanarium är en av de största akvarierna i Europa och finns i staden. Akvariet har över 70 olika arter i sin samling.

Hamnen är full av aktiviteter och atmosfären är autentisk. När du besöker Hirtshals kan du njuta av naturen som är perfekta för många utomhusaktiviteter.

Från hamnen kan färjor tas till Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur och Torshavn.

Guide till Seydisfjordur

Seydisfjordur anses av många som en av Islands mest pittoreska städer, inte bara på grund av dess imponerande omgivning, men också för att det inte finns någon plats på Island, där ett samhälle av gamla trähus bevarats så väl. Poeten Matthias Johannessen kallade Seydisfjordur en "pärla innesluten i ett skal." Staden, som så många andra på Island, har sitt ursprung att tacka till utländska köpmän, främst danskar, som startade handeln i fjorden i mitten av 1800-talet. Men den avgörande faktorn i utvecklingen av staden var inrättandet av det isländska sillfisket av norrmännen mellan 1870-1900. Norrmännen byggde upp ett antal sillfiskemöjligheter och inom loppet av år växte det lilla samhället till en blomstrande stad.

Den långa lugna, djupa fjorden i Seyðisfjörður vänder och vrider sig i 17 km från dess mynning till huvuddelen av fjorden, där staden är skyddad nedanför Mt. Strandartindur och Mt. Bjólfur.