Fournoi till Agios Kirikos färja

Fournoi Agios Kirikos rutten ansluter Egeiska öarna med Ikaria och körs för tillfället av 2 rederier. Dodekanisos Seaways service kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid på runt 20 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 35 min.

Så det är kombinerat 5 överfarter som erbjuds vecka på Fournoi Agios Kirikos rutten mellan Egeiska öarna och Ikaria. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Fournoi till Agios Kirikos färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Egeiska öarna till Ikaria sida.

Fournoi - Agios Kirikos färjerederier

  • Dodekanisos Seaways
    • 3 Avgångar per vecka 20 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 2 Avgångar per vecka 35 min
    • Få pris

Fournoi guide

Fournoi är en skärgård av små grekiska öar som ligger mellan öarna Ikaria, Samos och Patmos på i nordegeiska havet. Den största staden, som delar samma namn som ön, är också öns största hamn. Den orörda ön är rik på historia med fornlämningar ända från Ioniansen, klassisk och hellenistisk tid, som är placerade över hela ön. Sevärdheter är den cyklopiska muren med spår av en Akropolis på Hill of Ai Giorgis, ruinerna av det antika templet i Kamari och resterna av bostäder på havsbotten, helgedomen till Poseidon vid Agia Triada i Chryssomilia, den gamla stenbrottet Petrokopio. De flesta invånare på Fourni lever av fiske, jordbruk eller jordbruk, och en del av dem arbetar inom turistnäringen. På huvudön finns ett antal vackra stränder som Vlychada, Vitsilia, Petrokopio, Elidaki och Bali. I äldre tider kallades Fourni för Korseon och det var platsen för pirater.

Agios Kirikos guide

Agios Kírykos är en stad på den grekiska ön Ikaria som ligger i Nordegeiska havet. Agios Kírykos är staden där sjömän och kaptener byggde sina hus i huvudstaden på ön för att ge heder åt marina traditioner. I det arkeologiska museet lever denna tradition vidare, som en stor del av utställningsföremålen har hittats på havsbotten. Enligt legenden har det havet runt Ikaria där sonen av Daedalus landade när solen brände hans vax vingar. Det sägs att Ikarus vilar till evigheten på holmen Níkari mittemot ön. Hans fall symboliseras i en staty vid ingången till öns största hamn.

Ön är mestadels bergigt och täckt av en matta av cypress, plan, ek och tallar. Det är under denna matta som öns backar behåller sin fukt så att vilda getter kan gå på bete. Skogen av Radi, en del av Natura 2000-systemet, anses vara den äldsta på Balkan. Låga typer av ekar är de mest talrika träden.

Ön kan nås med båt från hamnen i Pireus och Kavala, i norra delen av landet.