Tasmania

Såhär bokar du färjor från Tasmania till Australien

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Tasmania och Australien som traffikeras av 1 färjerederi – Spirit Of Tasmania. Devonport (Tasmania) till Melbourne färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 9 timmar 30 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Tasmania Australien överfarten mellan Devonport (Tasmania) och Melbourne, då frekvens och restid kan variera.

Tasmania-Australien-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Tasmania till Australien

Om Tasmania:

Tasmanien eller "Tassie" som det är känt som lokat, ligger ca 240 km från sydostkusten på fastlandet i Australien och har ca en halv miljon invånare.

Tasmanien har vilda och vackra landskap, vänliga och hjälpsamma invånare och en avslappnad levnadsstil, underbart vin och mat och en spöklik historia som är framkallad av ruinerna från straffångeeran.

Det är också Australiens minsta stat och också den mest geografiskt varierande med over 40% reserverat som nationalpark och världsarv.

Så oavsett vart i Tasmanien du åker, om du spenderar din tid på en och samma plats eller om du åker runt ön, så vet vi att du kommer bli mycket nöjd och överraskad över hur stort Tasmanien verkligen är på insidan.

Att ta sig till Tasmanien sjövägen är relativt enkelt och stressfritt. Färjor avgår från Port Melbourne på fastlandet i Australien och ankommer till esplanade i East Devonport på norra sidan av ön Tasmanien. Den populära överfarten traffikeras året runt av TT-line och deras Spirit of Tasmania-färjor.

Om Australien:

Australien är världens sjätte största land, enligt landområde , som består av fastlandet , Tasmanien och tusentals mindre öar.

För en sådan massiv nation, når befolkningen endast cirka 24 miljoner, som kulminerar i en stor yta av andlös, orörd vildmark, känd som "vildmarken ", med nästan nittio procent av australiens invånare bor i kuststäder . Sydney, som är den största, har en samling av stränder och trendiga barer tillsammans med sitt ikoniska operahus och Royal Botanic Garden, botanisk trädgård.

Australiska utflykter inkluderar att åka iväg ut till Whitsunda Islands för dykning i Great Barrier Reef, eller att hoppa över till Kangaroo Island för dess underbara national park, medan Tiwi öarna, i norr, visar upp den fascinerande Aboriginal livsstilen.

Med många öar runt Australiens kust, är det bästa sättet att nå fastlandet att resa med färja, så att man kan njuta av de lysande havs vyer längs vägen.