Shetlandsöarna

Såhär bokar du färjor från Shetlandsöarna till Orkneyöarna

Det finns för tillfället bara en rutt mellan Shetlandsöarna och Orkneyöarna som traffikeras av 1 färjerederi – Northlink Ferries. Lerwick till Kirkwall färjeöverfarten traffikeras flera gånger per vecka med en beräknad seglingstid från ca 5 timmar 30 minuter.

Fastän vi har varit noga med att informationen på den här sidan ska vara korrekt, så rekomenderar vi att ni tittar efter aktuella tider och priser för den här Shetlandsöarna Orkneyöarna överfarten mellan Lerwick och Kirkwall, då frekvens och restid kan variera.

Shetlandsöarna-Orkneyöarna-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Shetlandsöarna till Orkneyöarna

Om Shetlandsöarna:

Shetlandsöarna är en ögrupp i Skottland som ligger norr och öster om det brittiska fastlandet och omfattar omkring 16 bebodda öar.

Den största av öarna, som kallas "Fastlandet" är en av de största av många skotska öar. Shetland har en oceanisk klimat med långa men milda vintrar och korta, sval sommar.

Öarna är hem för en mängd olika havsdjur så som valar, uttrar, sälar och lunnefåglar.

Det finns olika museer och gallerier att besöka som visar upp Shetland livliga konst.

Om Orkneyöarna:

Öarna Orkney är en grupp av ca 70 öar. Ungefär 20 av dessa är bebodda och ligger 10 km från den nordöstra spetsen av skotska fastlandet.

Den största ön som kallas "fastlandet" är hem för de flesta av öns befolkningsgrupper men de viktigaste öarna i norr är Shapinsay, Gairsay, Stronsay, Wyre, Rousay, Egilsay, Eday, Sanday, Westray, Papa Westray och North Ronaldsay och de södra öarna Graemsay, Hoy, South Walls, Burray, Flotta och South Ronaldsay är också befolkade liksom några andra små öar som också har permanenta eller säsongsbetonade invånare.

Öarna Orkney är främst lågt liggande och mjukt böljande landskap av gröna fält, ljunghedar hälsa och sjöar.