Kefalonia

Hur du bokar färjor från Kefalonia till Italien

Det finns 2 färjerutter som traffikeras mellan Kefalonia och Italien som totalt ger dig 2 överfarter per vecka att välja mellan. Ventouris Ferries traffikerar 1 rutt, Sami till Bari går 1 gång i veckan. Red Star Ferries traffikerar 1 rutt, Sami till Brindisi går 1 gång i veckan.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Kefalonia till Italien.

Kefalonia Italien färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Kefalonia till Italien

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!