Arki till Leros färja

Arki Leros rutten ansluter Dodekanisos med Dodekanisos. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Dodekanisos Seaways. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 1 timme 15 minuter.

Arki Leros seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Arki - Leros färjerederier

  • Dodekanisos Seaways
    • 1 Avgång per vecka 1 timme 15 min
    • Få pris

Leros guide

Den grekiska ön Leros är en del av Dodekanesos ögrupp och ligger mellan öarna Patmos och Kalymnos. Besökare till Leros kan enkelt kombinera sin vistelse med resor till Patmos, Kalymnos och Lipsi. Enligt den grekiska mytologin, Leros var där gudinnan Artemis skulle gå till jakt, som hade ett stort antal rådjur. Den långa historien av Leros skildras i de många sevärdheter och monument runt ön, såsom medeltida slott och öns intressanta museer. Alinda och Agia Marina är de mest besökta platserna på ön, medan en lugn köra runt ön tar besökare till avkopplande stränder med kristallklart vatten. Under de senaste åren har Leros utvecklats som en dykdestination på grund av de många gamla skeppsvrak som hittats i havsområdena som omger ön.

Från hamnen finns dagliga färjeförbindelser till hamnen i Pireus och genom konventionell färja och bärplansbåt till de flesta av de grekiska öarna i Dodekaneserna som Patmos, Lipsi, Samos, Kos, Rhodos, Symi och Nisyros. Det finns också vecko anslutning till några av öarna i Kykladerna som Syros och Amorgos.